
Β. Κικίλιας: Με Τσίπρα και Καμμένο ο κόσμος θα συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι «κόβει ανερυθρίαστα πάνω από 2,5 εκατομμύρια συντάξεις και κουνάει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση».
«Έγιναν σημεία και τέρατα στο ελληνικό Κοινοβούλιο πριν από δύο μέρες. Ήρθε ο κ. Τσίπρας στην εθνική αντιπροσωπεία και είπε “μη βιάζεστε, το πικρό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά-γουλιά μέχρι τέλους”. Δεν εννοούσε όμως την αξιωματική αντιπολίτευση, εννοούσε τους συνταξιούχους» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. «Για να τελειώνουν τα πολιτικά παραμύθια, έρχεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. και φέρνει τροπολογία να μην κοπούν οι συντάξεις» πρόσθεσε.
Ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως η Ν.Δ. εμμένει στο αίτημα για «εκλογές αύριο». «Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, με τόσο καλύτερους όρους θα αντιστραφεί η οικονομία, θα μειωθεί η φορολογία. Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Κράτος που φορολογεί αγρίως τους πάντες, εμείς δεν θέλουμε. Θέλουμε μεταρρυθμίσεις, θέλουμε επενδύσεις και έναντι αυτών ζητάμε μικρότερα πλεονάσματα και δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο να δώσουμε στον κόσμο» σημείωσε φια να συμπληρώσει: «Αυτό αρνείται να το κάνει ο κ. Τσίπρας. Να το ξέρουν οι Έλληνες. Ο Πρωθυπουργός της χώρας στην τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. για να μην κοπούν οι συντάξεις, γέλασε και είπε “όχι”. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Παράλληλα σημείωσε ότι «από τις 21 Αυγούστου που τελειώνει ο δανεισμός από την Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο υπέγραψαν 5,2 δισ. μέτρα, την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, τη μείωση του αφορολόγητου, έμμεση φορολογία, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060». «Εκχώρησαν τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, έδωσαν τις τράπεζές μας και έχασε λεφτά ο κόσμος μετά τα capital controls του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα».
ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άρθρο στο naftemporiki.gr