
Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά
Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
♦ Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
♦ Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
♦ Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
♦ Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
♦ Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
♦ Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
♦ Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:
On line φόρμα υποβολής καταγγελίας: https://eeke.gr/epikinonia/kataggelies/
e-mail: [email protected]
Τel :210-8817730
- Happy Traveller στην Ουρουγουάη (Α’ μέρος)
- «Chef στην κουζίνα σας», με τον Βαγγέλη Δρίσκα: Αλευρόπιτα στο τηγάνι, λαχταριστά σουτζουκάκια και ένα υπέροχο εκμέκ κανταΐφι!
- Η αθέατη όψη του Πρωταθλητισμού στο “Prime Time” του ΣΚΑΪ
- Διαβάστε στο «ΠΑΡΟΝ»: Ανανέωση με παλιά υλικά
- Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη λειτουργία 42 δομών ψυχικής υγείας
- Διαβάστε στο «ΠΑΡΟΝ»: Ανανέωση με παλιά υλικά
- Την Κυριακή στις έντυπες “Τυπολογίες”: Συμμαχία Σόλακ, Ομίλου Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη για μία νέα τηλεοπτική πλατφόρμα
- Αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων ισχυρού τηλεοπτικού ομίλου
- ΑΙΧΜΕΣ: Αλλάζοντας στρατόπεδα
- Η μεγαλύτερη δίκη για την οπτικοακουστική πειρατεία στην Ελλάδα με 17 κατηγορούμενους