Πρόεδρος στο Διαδημοτικό Νεκροταφείο Σχιστού ο Δήμος Σταματάτος

Πρόεδρος στο Διαδημοτικό Νεκροταφείο Σχιστού ο Δήμος Σταματάτος

Μετά από δύο ψηφοφορίες

Συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες έχουμε το τελευταίο διάστημα στην Περιφέρειά μας. Έτσι, μετά τις εκλογές του ΠΕΣΥΔΑΠ, έγιναν εκλογές στο Διαδημοτικό Νεκροταφείο Σχιστού, το οποίο διοικείται από συμβούλιο όπου μετέχουν 19 μέλη από έξι Δήμους και διαχειρίζεται το νεκροταφείο.

Τα επτά μέλη είναι από τον Δήμο Πειραιά, τα τέσσερα από τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, τα τρία από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, τρία από τον Δήμο Κορυδαλλού και από ένα από τον Δήμο Περάματος και τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου υποψήφιοι ήταν ο Δήμος Σταματάτος, που τον στήριξε η ΝΔ και προέρχεται από τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, και ο Δημήτρης Γκερλές, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του Νίκου Μπελαβίλα, και προέρχεται από τον Δήμο Πειραιά.

Στην πρώτη ψηφοφορία υπήρξε ισοψηφία. Οι δύο υποψήφιοι πήραν από εννέα ψήφους και βρέθηκε ένα λευκό, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι σε έναν φάκελο που είχε προσμετρηθεί στον κ. Γκερλέ υπήρχε μαζί με το ψηφοδέλτιο με το όνομά του και ένα λευκό, οπότε η ψήφος ήταν άκυρη. Έτσι θεωρήθηκε ότι η ψηφοφορία τελείωσε και εξελέγη πρόεδρος ο κ. Σταματάτος.

Όμως σύμφωνα με το καταστατικό του συνδέσμου πρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει το 50% συν 1. Έτσι, ξανάγινε ψηφοφορία όπου ένας από τους συμβούλους του Πειραιά (τέσσερις είχαν εκλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από την παράταξη Μώραλη, δύο από τον συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου και ένας από τον συνδυασμό του Νίκου Μπελαβίλα – ο αντίπαλος του Δήμου Σταματάτου), που στην πρώτη ψηφοφορία είχε ψηφίσει τον Δημήτρη Γκερλέ, ψήφισε τον Δήμο Σταματάτο και διαμορφώθηκε το 10-8 υπέρ του υποψήφιου της ΝΔ. Έτσι, ο Δήμος Σταματάτος εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος, ωστόσο τον περιμένει ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού τα προβλήματα στο Σχιστό είναι τεράστια και πολύπλοκα.

Αυτό που συζητήθηκε στους αυτοδιοικητικούς κύκλους της πόλης ήταν το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά, αν και ο μεγαλύτερος και πιο ισχυρός απ’ όλους τους περιφερειακούς δήμους, δεν διεκδίκησε κάτι στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο νεκροταφείο και στον ΠΕΣΥΔΑΠ. Η απάντηση είναι απλή: Αποτελεί πολιτική επιλογή και κίνηση τακτικής για να μπορέσει να αναπτύξει συνεργασίες με τους γύρω Δήμους, δεδομένου ότι οι ηγεσίες τους κινούνται σε αντίθετες πολιτικές κατευθύνσεις από τη Δημοτική Αρχή του Πειραιά.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: piraeuspress.gr


Σχολιάστε εδώ