
Πουλάνε «άσυλο» σε μεγαλοκαρχαρίες έναντι 100.000 τον χρόνο!
Ο διεθνής διασυρμός δεν έχει τελειωμό…
-«Πώς η Ελλάδα προσπαθεί να αποπλανήσει ξένους εκατομμυριούχους», γράφει η «L’ Echo» του Βελγίου!
-Τζόγος και με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, από 100.000 ευρώ και πάνω ο… λαχνός
Τα σκαλιά στου κακού τη σκάλα δεν έχουν τελειωμό… Ιδιαίτερα όταν είσαι σε πανικό, όταν αρχίζεις να διαπιστώνεις ότι τα χαρτιά δεν σου βγαίνουν και αυτοί που θα έβαζαν πλάτη δεν σηκώνουν το τηλέφωνο και σφυρίζουν αδιάφορα ή ακολουθούν τη συνταγή του αμερικανού Προέδρου: «Βρείτε τα…».
Και τότε ψάχνεις πηγές για να αντλήσεις λεφτά και ανοίγεις πόρτες που οδηγούν σε ιστορίες οι οποίες αμαυρώνουν κόμματα και ηγεσίες.
Με τα δείγματα αυτού του είδους να προδίδουν ήδη ότι από αλλού ξεκίνησες και αλλού πηγαίνεις…
Ότι «πουλάς» ιερά και όσια προκειμένου να μπουν λεφτά στο μισοάδειο Ταμείο του κράτους.
Δεν ξέρουμε ποιος από τους κατοίκους του Μαξίμου είχε τη φαεινή ιδέα να προσκαλέσουμε τους ξένους πλούσιους να αποκτήσουν ταυτότητα «φορολογικού κατοίκου Ελλάδας» έναντι φόρου 100.000 ευρώ τον χρόνο για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό, ο οποίος θα προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς τους.
Με την προϋπόθεση ο ενδιαφερόμενος να επενδύσει στη χώρα μας τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
Και εν τω άμα, μας κρέμασαν κουδούνια!
Για αποπλάνηση εκατομμυριούχων έγραψε η γαλλόφωνη «L’ Echo» του Βελγίου σε δημοσίευμά της με τίτλο: «Πώς η Ελλάδα προσπαθεί να αποπλανήσει ξένους εκατομμυριούχους» (!), επισημαίνοντας ότι, από τη στιγμή που ξένοι θα μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στη χώρα μας, θα γίνει η Ελλάδα ένα… «φορολογικό καταφύγιο»!
Τι κάνει στην ουσία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ανοίγει μαγαζί με τους μεγαλοφοροφυγάδες όλης της Γης, οι οποίοι με 100.000 ευρώ τον χρόνο αποκτούν ασυλία! Και με τη βούλα του ελληνικού κράτους.
Η σχετική απόφαση φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.
Το λαχείο, το δόλωμα!
Προσφέρει, όμως, κι άλλο δόλωμα η κυβέρνηση. Η… φορολοταρία εξελίσσεται σε λαχείο για εκείνους που κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές! Με τα κέρδη για έναν τυχερό να είναι πάνω από 100.000 ευρώ! Ο στόχος είναι έσοδα άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η σχετική διάταξη με τα κίνητρα που θα δοθούν στους φορολογουμένους για να χρησιμοποιούν περισσότερο τις κάρτες τους στις συναλλαγές τους θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στον Μάρτιο.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να αγοράζει κάποιος λαχείο θα μπορεί να κερδίζει πολύ μεγάλα ποσά. Σήμερα 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ μηνιαίως. Και το συνολικό ποσό που μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών είναι 1.000.000 ευρώ.
Υπάρχει η σκέψη ένας ή πέντε φορολογούμενοι να κερδίζουν από 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα να μοιράζονται ισόποσα στους υπόλοιπους τυχερούς.
Φωτό: enikonomia.gr