
Π. Μαρινάκης: Nα περιοριστεί το κόστος που προκύπτει από την υπερρύθμιση των εκπομπών ρύπων

“…να καταγράψουμε ποιους πόρους ή τεχνολογίες μπορεί το κάθε κράτος μέλος να συνεισφέρει και στη συνέχεια να σχεδιάσουμε ένα δίκτυο που θα βασίζεται σε αυτούς τους πόρους”
“Αναφερόμενος στις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αυτές είναι ακόμα υψηλές και πως αυτή η αύξηση μας υπενθυμίζει πως η ενεργειακή μας κατάσταση παραμένει επισφαλής, παρά την πρόοδο που έχουμε σημειώσει, όσον αφορά στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού μας με φυσικό αέριο.” ανέφερε κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με την επιστολή για θέματα που αφορούν στην ενέργεια που απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Και σημειώνει ο Π. Μαρινάκης: “Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε μια διαφορετική προσέγγιση σε τρεις τομείς: την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και τις εκπομπές ρύπων.

“Υπάρχει παραβίαση σTO-Tτον πιο βασικό κανόνα της εσωτερικής αγοράς, που είναι η ελεύθερη διακίνηση των αγαθών”
Στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας χρειαζόμαστε μια νέα ώθηση στην εσωτερική αγορά. Δεν μπορεί κάποια χώρα να έχει τριψήφιες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ενώ, την ίδια ώρα, μια άλλη χώρα να έχει μηδενικές ή αρνητικές τιμές. Αυτό είναι απαράδεκτο σε πολιτικό επίπεδο και πολυδάπανο από οικονομικής πλευράς. Παραβιάζει επίσης τον πιο βασικό κανόνα της εσωτερικής αγοράς, που είναι η ελεύθερη διακίνηση των αγαθών.
Πρότεινε τη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας για την αύξηση διασυνοριακών ροών, η οποία θα εξετάζει λύσεις και, επιπλέον, έχοντας ως βάση το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για τα δίκτυα να καταγράψουμε ποιους πόρους ή τεχνολογίες μπορεί το κάθε κράτος μέλος να συνεισφέρει και στη συνέχεια να σχεδιάσουμε ένα δίκτυο που θα βασίζεται σε αυτούς τους πόρους. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός πρότεινε τη δημιουργία μηχανισμού για την αποζημίωση χωρών που υλοποιούν επενδύσεις, οι οποίες ωφελούν σε υπέρμετρο βαθμό το ευρωπαϊκό δίκτυο.
Ο δεύτερος τομέας στον οποίο αναφέρθηκε είναι η ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο με την καλύτερη ρύθμιση των χρηματιστηριακών αγορών, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ότι κάποιος παρακολουθεί προσεκτικά αυτές τις αγορές και μια νέα προσέγγιση για να φέρουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη σε ανταγωνιστική τιμή, δίνοντας στις ευρωπαϊκές εταιρείες δύναμη να επενδύσουν σε έργα και υποδομές φυσικού αερίου και να υπογράψουν συμβάσεις που εγγυώνται την ευρωπαϊκή πρόσβαση σε παγκόσμιες προμήθειες.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να περιοριστεί το κόστος που προκύπτει από την υπερρύθμιση των εκπομπών ρύπων.”
- Πολλά μποφόριαστον Μακρύ Γιαλό της Κεφαλονιάς!
- Η ελληνική διάσταση της υπόθεσης Λουαράσι;
- LIVE Βουλή: Τον οδικό χάρτη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα επόμενα 12 χρόνια παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Β. Ταλαμάγκας στο “Π”: Τα ρομπότ, οι μεγάλοι χορηγοί της ανεργίας
- “Η Γη της Ελιάς” Επεισόδιο 118 – 4ος κύκλος: Ο Λυκούργος, έξαλλος! Θα παντρευτεί;
- Ο Voice 102.5 στο Στρασβούργο
- Πανδαισία στη Nova: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, διπλή Premier League, Μίλαν – Ίντερ για το Coppa Italia στα Novasports & Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, Ρόμα – Γιουβέντους στα Cosmote Sport!
- Η COSMOTE Μεγάλος Χορηγός Τεχνολογίας του Athens Digital Arts Festival 2025
- Mega: “Είμαστε κυρίαρχοι το πρώτο τρίμηνο στην τηλεθέαση”
- Alpha: “Είμαστε στην πρώτη θέση από την αρχή της σεζόν”