
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ παγώνει τους δασμούς στις ΗΠΑ για 90 ημέρες και δηλώνει έτοιμη για συμφωνία
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η ΕΕ συμφώνησε να παγώσει τους δασμούς για τα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, ως ένδειξη καλής θελήσεως και δηλώνει έτοιμη για συνομιλίες και συμφωνία με τις ΗΠΑ.
«Λάβαμε υπόψη την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ. Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις.
Αν και ολοκληρώνουμε την υιοθέτηση των αντίμετρων της ΕΕ με ισχυρή υποστήριξη από τα κράτη μέλη μας, θα τα θέσουμε εν αναμονή για 90 ημέρες. Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ικανοποιητικές, τα αντίμετρά μας θα ξεκινήσουν.
Οι προπαρασκευαστικές εργασίες για περαιτέρω αντίμετρα συνεχίζονται. Όπως έχω ξαναπεί, όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι» αναφέρει σε ανάρτησή της η Φον ντερ Λάιεν.
We took note of the announcement by President Trump.
We want to give negotiations a chance.
While finalising the adoption of the EU countermeasures that saw strong support from our Member States, we will put them on hold for 90 days.
If negotiations are not satisfactory, our…
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) April 10, 2025
Το πρόσωπο «κλειδί» στην απόφαση αναστολής των δασμών για 90 ημέρες