MUSIC+ MEDIA

// Τελικά οι προσπάθειες της ifpi για
αναβίωση του ifpi chart φαίνεται ότι τελεσφορούν, καθώς ύστερα από περισσότερα από τρία χρόνια κατάφερε όχι μόνο να συμφωνήσει με τους βασικούς παίκτες της μικρής πλέον λιανικής αγοράς για να παρέχουν στοιχεία πωλήσεων, αλλά βρήκε και χορηγό για να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας του, τα οποία αγγίζουν τα 100.000 ευρώ τον χρόνο.
// Χορηγοί που μπορούν πλέον να σηκώνουν τέτοια ποσά είναι πολύ λίγοι,
όμως η ifpi κατάφερε και βρήκε έναν: τη Cyta!
// Ναι, σωστά διαβάσατε, η κυπριακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία επιχειρεί να γίνει ο τρίτος βασικός παίκτης της αγοράς, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια χορηγία στην οποία τόσο η Cosmote όσο και η Vodafone είχαν αρνηθεί, δεδομένου ότι αφενός θεωρούσαν πολύ υψηλό το κόστος, αφετέρου γνώριζαν ότι θα πρέπει να ξοδευτούν πολλαπλάσια προκειμένου να έχουν επιστροφή στην επένδυσή τους.
// Μαθαίνουμε ότι η Cyta προχώρησε λόγω του ότι θεώρησε ότι πακέτο με τη χορηγία αυτή θα είχε και πολύ μεγάλη προβολή από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, την οποία δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει – αυτό τουλάχιστον της επικοινωνήθηκε.
// Κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό για δύο κυρίως λόγους, σχετικούς φυσικά με την οικονομική κρίση. Από τη μια ελάχιστα σοβαρά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρόκειται να αφήσουν να προβάλλεται εμμέσως πελάτης που δεν πληρώνει. Και η Cyta είναι πελάτης ο οποίος κατ’ εξακολούθηση βρίσκει τρόπο να το αποφεύγει.
// Ακόμα όμως και αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι ομάδες marketing της Cosmote και της Vodafone δεν πρόκειται να επιτρέψουν την ίδια στιγμή που οι ίδιες πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ για την προβολή τους, κάποιος άλλος να την εξασφαλίζει χωρίς να αναλαμβάνει το ίδιο κόστος.
// Ενδεχομένως αν ήταν άλλος χορηγός στη θέση αυτή στο ifpi chart να μην υπήρχε τέτοια κινητοποίηση. Όμως υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην περίπτωση της Cyta: Έχει διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη, ενώ με την είσοδό της στην αθηναϊκή αγορά έχει «σκοτώσει» τις τιμές.
// Το κυριότερο όμως γεγονός που κάνει τη Cyta επικίνδυνη είναι ότι έχει χρήματα. Και με τα χρήματα αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ο τρίτος παίκτης που θα προκύψει στην αγορά της κινητής μετά τη συγχώνευση Vodafone – Wind, με την εξαγορά της QTelecom, κίνηση η οποία συζητείται παρασκηνιακά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και σε κυβερνητικά κλιμάκια.
// Ενώ λοιπόν σε ρυθμιστικό επίπεδο κάτι τέτοιο φαίνεται να το θέλουν όλες οι πλευρές (εκτός φυσικά της Cosmote), πρακτικά όλοι θα ήθελαν το προφίλ της Cyta να βγει κάπως τσαλακωμένο.
// Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το βασικό μήνυμα που κάποια στιγμή θα προβάλει η Cyta είναι πολύ δυνατό αλλά και πολύ αληθινό: Είναι η (σχεδόν) μόνη «ελληνική» εταιρεία τηλεπικοινωνιών!
// Αναρωτιέστε πόσο σύντομα ο Όμιλος του ΟΤΕ θα μετονομαστεί σε DTelekom; Μάλλον θα το καθυστερήσουν λίγο!


Σχολιάστε εδώ