
Μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Με μήνυμα «Η γη μας το μέλλον μας», η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπενθυμίζει σε όλους ότι, η ανάγκη ανάληψης δράσεων για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι, διαρκής.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 η Ιουνίου 2024), είναι αφιερωμένη στην αποκατάσταση της γης, στην ερημοποίηση και στην ανθεκτικότητα στην ξηρασία.
Η προστασία του περιβάλλοντος, είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα που μας αφορά όλους, τις παρούσες και τις επόμενες γενιές. Και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αποτελεί στόχο και προτεραιότητα.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και οι Δήμοι της χώρας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αγωνιζόμαστε καθημερινά για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Προσπάθεια την οποία θα συνεχίσουμε επίμονα και άοκνα, με κάθε διαθέσιμο μέσο για να διατηρήσουμε την ελπίδα ζωντανή, ακόμη και αν αρμοδιότητες που ανήκουν παραδοσιακά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού κατά καιρούς αφαιρούνται, ή μεταφέρονται σε άλλες μη αρμόδιες βαθμίδες της Διοίκησης, ή ακόμη και αν δυσβάσταχτα τέλη επιβάλλονται στους Δήμους οφειλόμενα στην ολιγωρία και στην αποσπασματική άσκηση της κεντρικής πολιτικής στον τομέα του περιβάλλοντος.
Με αφορμή το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι Δήμοι της Χώρας θα συνεχίσουν να εργάζονται ακούραστα, για ένα μέλλον όπως πρέπει να είναι για εμάς και τις επόμενες γενιές που ακολουθούν.
- Δις ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
- Αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις – ΤΡΙΤΗ (18/03)
- Νova: Η ΕΟΝ On Demand εμπλουτίζεται με το Nova Docu και φέρνει στο κοινό συναρπαστικά βραβευμένα ντοκιμαντέρ!
- Περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας!
- Οι επενδύσεις δεν είναι πάντα ευλογία…
- Τα οικονομικά της Barkingwell Media ως το 2023
- Εργαλείο διαφάνειας από το ΕΚΚΟΜΕΔ
- Νέα Γενική Διευθύντρια στην Panik
- Νέα τηλεοπτική πλατφόρμα από Ντάγκαν Σόλακ και Όμιλο Βαρδινογιάννη για το ποδόσφαιρο
- Ηλεκτρική διασύνδεση: Ένα καλώδιο θα μας σώσει…