
Κ. Μητσοτάκης : Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή – «Pacta sunt servanda»
Στην πρώτη συνεδρία των Συμμάχων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων, ότι η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών.
Αναφερόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ που υπογράμμισε τη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.
Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.
Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνέχισε, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. «Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ν. Αρμένης, Ουάσιγκτον
- Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποδέχθηκε τον Προέδρο του Αλβανικού Ερυθρού Σταυρού
- Δημήτρης Κούβελας: Ζητάει ενίσχυση του έντυπου βιβλίου στα σχολεία και την ισορροπημένη χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση
- Στέφανος Γκίκας από Ελευσίνα: «Ο λιμένας της Ελευσίνας για το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και η περαιτέρω ανάπτυξή του, θα προσφέρει πολλά οφέλη στην τοπική και εθνική οικονομία»
- Δεν σταματάει με… τίποτα ο ανήφορος στις τιμές
- Klavdia – «Αστερομάτα» Playmen & Valeron Remix
- Συζητήσεις για την αγορά ιστοσελίδας από την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ
- Πρεμιέρα για την ταινία «Τελειώνει με εμάς» στη Nova
- Στη Δράμα το «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
- Το MAD FORUM είναι γεγονός!
- To MAD FORUM 2025 είναι γεγονός! Δείτε το πρόγραμμα