Kόντρα ΠΟΣΠΕΡΤ – «Καθημερινής» για το τέλος
Σύγκρουση «Καθημερινής» – ΠΟΣΠΕΡΤ για το ανταποδοτικό. Η εφημερίδα, με κύριο άρθρο της, ζήτησε τη μείωση κατά 50% του «χαρατσιού», όπως έγραφε για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ, ώστε να «ανακουφιστούν» τα νοικοκυριά από το (πολλαπλάσιο) χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατηγόρησε την εφημερίδα πως «σε συνεργασία» με τον υπουργό Επικρατείας «πολεμούν την ΕΡΤ». Η «Καθημερινή» ανταπάντησε γράφοντας ότι τις αποφάσεις για τη λειτουργία της ΕΡΤ τις λαμβάνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, «όχι όσοι σιτίζονται από αυτή, αλλά όσοι την πληρώνουν».
=Να της επιτραπεί να αγοράσει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο για την προβολή κοινωνικών μηνυμάτων που αφορούν τις δράσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ ζητάει η ΠΟΣΠΕΡΤ από τη διοίκηση της εταιρείας.
Επίσης, ενημερώθηκε για επιστολή που απέστειλε η Διαρκής Συνέλευση Δημοσιογράφων της ΕΡΤ, με την οποία ζητείται αναφορά των δράσεων των δημοσιογράφων στα δελτία ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.