
Η Οleve στο Μουσείο Γουλανδρή: Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Αντλώντας έμπνευση από το έργο του Vincent van Gogh «Η συγκομιδή της ελιάς» που εκτίθεται στον πρώτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή δράση γευσιγνωσίας ελαιόλαδου μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του chef Αριστοτέλη Μέγκουλα, στο Café-Restaurant του Ιδρύματος.
«Οι ελιές είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικές, κι αυτό ακριβώς αγωνίζομαι να πετύχω. Μιλώ για ένα ασημί πότε γαλάζιο, πότε πρασινωπό, μπρούντζινο, ασπριδερό σε έδαφος κίτρινο, ροζέ, βιολετί ή πορτοκαλί, μέχρι το θαμπό κόκκινο της ώχρας. Αλλά πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο. Μου ταιριάζει πάντως, και με γοητεύει να δουλεύω μες στο χρυσαφί ή το ασημί», γράφει ο Van Gogh στον αδελφό του τον Απρίλιο του 1889 και κλείνει «Η ελιά είναι άλλο πράγμα, είναι Delacroix, αν θέλουμε να τη συγκρίνουμε με κάτι».
Σε αυτή την ξεχωριστή δράση γευσιγνωσίας με τίτλο «Η ελιά είναι Delacroix», το βιολογικό και υψηλό σε πολυφαινόλες ελαιόλαδο της Οleve επελέγη και θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες μέσα από ένα διαφορετικό πιάτο του chef που αναδεικνύει τη μοναδική γεύση του και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.
Οι είκοσι τυχεροί που θα δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, θα δοκιμάσουν το βραβευμένο Οleve. Ένα εκλεκτό ελαιόλαδο που παράγεται στο «Κτήμα Φάρος» και στο επισκέψιμο ελαιοτριβείο Sigri Olive Mill, που αποτελεί κέντρο προβολής του πολιτισμού της ελιάς και λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό στη φύση.
Στο τέλος κάθε συνάντησης, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους ένα δείγμα τόσο από το ελαιόλαδο της Οleve όσο και από έξτρα παρθένα ελαιόλαδα Ελλήνων παραγωγών που συμμετέχουν στη δράση ελαιογνωσίας, τη συνταγή του μήνα, καθώς και ένα ειδικά επιλεγμένο αναμνηστικό δώρο-έκπληξη, εμπνευσμένο από το έργο του Vincent van Gogh «Η συγκομιδή της ελιάς». Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην mailing list της εκδήλωσης, ώστε να λαμβάνουν κάθε μήνα τις νέες συνταγές του chef, συμπληρώνοντας έτσι ένα μοναδικό booklet συνταγών αφιερωμένο στο ελαιόλαδο.
Αριθμός συμμετοχών: Έως 20 άτομα | Κόστος συμμετοχής: 60€ | Κόστος συμμετοχής για B&E Members: 48€
Δηλώσεις συμμετοχής: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα), T/ 210 72 52 895
Πληροφορίες: www.ol-eve.com, www.sigriolivemill.health
- Super League 2: Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΑ PLAY OFF το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Μαρτίου στον ΣΚΑΪ
- Μετά το δημοσίευμα του “Π”, το υπ. Εσωτερικών δίνει 40 εκατ. ευρώ σε δήμους και συνδέσμους για πυροπροστασία
- Αυξανόμενη η επιβάρυνση του σακχαρώδους διαβήτη στην Ελλάδα
- Δύσκολες ώρες για την Τουρκική Δημοκρατία. Χρήση πλαστικών σφαιρών σε σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελπίζω η ρήτρα διαφυγής να ενεργοποιηθεί το συντομότερο και να αφορά ενδεχομένως και το έτος 2025
- 1ο MAD FORUM 2025: Παραβατικότητα, Νέα Μέσα, Cancel Culture και Digital Trends: Μια σύνθετη Πραγματικότητα πίσω από τίτλους
- Περισσότερα χρήματα για τον Β’ Κύκλο του «Maestro» στο Mega
- Ζημίες 626.000 ευρώ για την «Αυγή» το 2023
- Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο «After Dark» του Open
- Ο Sivert Høyem στο Pepper Church Session