
Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Από σήμερα Δευτέρα 24/3 και για μία εβδομάδα έως 28/3, με την πολύτιμη στήριξη της Ελληνι-κής Πρεσβείας στην Αυστρία, οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.), θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζί-νας, σε μία δράση που πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου :”Κρήτη, Γαστρονομική Περι-φέρεια της Ευρώπης 2026”, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Εκπαι-δευτική – Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και τη συμμετοχή φορέων της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια αυτής της βδομάδας 6 σεφ, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, θα πα-ρουσιάσουν 35 χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομικής κουλτούρας και του διατροφικού πολιτισμού της Κρήτης, προφέροντας καθημερινά 2.000 γεύματα προς τα στελέχη και τους δι-πλωμάτες του Ο.Η.Ε. Παράλληλα, στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, θα προβάλλεται ο τουρι-σμός και ο πολιτισμός της Κρήτης, σε ειδικούς χώρους.
Μέσα απ’ αυτή την δράση δημιουργείται μια σημαντική ευκαιρία για το παραπάνω κοινό ώ-στε να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει και να απολαύσει την κρητική διατροφική κληρονομιά κα-θώς και την γευστική και υγιεινή της διάσταση και αξία και να καταστεί αυτόματα πρεσβευτής του του οράματος της Περιφέρειας Κρήτης, που συνοψίζεται στην αξιοποίηση του γαστρονο-μικού πλούτου της Κρήτης και στην ανάδειξη της σε Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την ανθεκτικότητα του στο διεθνές περιβάλλον.