ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Άντζελα Γκερέκου, Αρετή Χαρτοφύλακα, Μάριος Θεολόγης, Θέμις Μαρσέλλου και Επιστήμη Μπινάζη

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Άντζελα Γκερέκου, Αρετή Χαρτοφύλακα, Μάριος Θεολόγης, Θέμις Μαρσέλλου και Επιστήμη Μπινάζη

«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Άντζελα Γκερέκου, Αρετή Χαρτοφύλακα, Μάριος Θεολόγης,
Θέμις Μαρσέλλου και Επιστήμη Μπινάζη

Από Δευτέρα 7 έως Παρασκευή 11 Απριλίου 2025

Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, στις 14:00

«Ελαιόλαδο Λακωνίας, κουμ κουάτ Κέρκυρας»
Καλεσμένη η Άντζελα Γκερέκου

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται την αγαπημένη ηθοποιό και πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου. Μαζί ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα το πρώτο με ελαιόλαδο Λακωνίας και το δεύτερο με κουμ κουάτ Κέρκυρας.

Η Άντζελα Γκερέκου μάς μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στην Κέρκυρα, για το αν η Ελλάδα είναι γαστρονομικός προορισμός, για τον μέντορά της Φεντερίκο Φελίνι, πόσο της είχε λείψει η υποκριτική και πως την επηρέασε ο Τόλης Βοσκόπουλος στην απόφασή της να συμμετέχει στη «Γη της Ελιάς».


 Τρίτη 8 Απριλίου 2025, στις 14:00

«Κρόκος Κοζάνης, κάστανο Μελιβοίας»
Καλεσμένη η Αρετή Χαρτοφύλακα

Την Τρίτη 8 Απριλίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται στο στούντιο τη συγγραφέα και ψυχοθεραπεύτρια, Αρετή Χαρτοφύλακα. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα το πρώτο με κρόκο Κοζάνης και το δεύτερο με κάστανο Μελιβοίας.

Η Αρετή Χαρτοφύλακα μάς μιλάει για την αγάπη της για την μαγειρική, για τις σπουδές της στην ψυχολογία, το πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή της, αλλά και το βιβλίο της με τίτλο «Αριάδνη, ζώντας με σχιζοφρένεια» που μεταφέρθηκε στο θέατρο με επιτυχία και περιγράφει τη συγκλονιστική εμπειρία της δίπλα σε ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια.


Τετάρτη 9 Απριλίου 2025, στις 14:00 

«Φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών, μανταρίνι Χίου»
Καλεσμένος ο Μάριος Θεολόγης

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2025 η «ΠΟΠ Μαγερική» καλωσορίζει τον εξαιρετικό φωτογράφο, Μάριο Θεολόγη. Μαζί με τον σεφ της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα, το πρώτο με φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών και το δεύτερο με μανταρίνι Χίου.

Ο Μάριος Θεολόγης μάς μιλάει για το πως ξεκίνησε το ταξίδι του στη φωτογραφία, για το γυμνό σώμα που φωτογραφίζει κατά κόρον και την αγνότητα που του εμπνέει, τα πρότυπα ομορφιάς και το ΑΙ στη φωτογραφία.


Πέμπτη 10 Απριλίου 2025, στις 14:00 

«Μπλε καβούρι Πιερίας, ξερά σύκα Ταξιάρχη»
Καλεσμένη η Θέμις Μαρσέλλου

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2025, η κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγερικής» ανοίγει την πόρτα της στην ηθοποιό και σκηνοθέτιδα των πιο επιτυχημένων μιούζικαλ στην Ελλάδα, Θέμιδα Μαρσέλλου.

Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο ξεχωριστά πιάτα, το πρώτο με μπλε καβούρι Πιερίας και το δεύτερο με ξερά σύκα Ταξιάρχη.

Η Θέμις Μαρσέλλου μάς μιλάει για τα παιδικά της χρόνια και πως μπόρεσε να αναπτύξει την ανάγκη να μοιράζεται τα συναισθήματά της μέσα από την δουλειά της, ποιοι είναι οι πιο καβαλημένοι άνθρωποι της Τέχνης, αλλά και πως είναι ως μαμά.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Κονσερβολιά Άρτας, σουσάμι Έβρου»
Καλεσμένη η Επιστήμη Μπινάζη

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η επαγγελματίας εκφωνήτρια και παρουσιάστρια, Επιστήμη Μπινάζη.

Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό φτιάχνουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με κονσερβολιά Άρτας και το δεύτερο με σουσάμι Έβρου.

Η Επιστήμη Μπινάζη μάς μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τις σπουδές στη Θεολογία, πώς έγινε εκφωνήτρια, αλλά και για την εκπομπή της «Ραντεβού στην Ευρώπη» που μεταδίδεται κάθε Σάββατο μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ1.

 

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ