
ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – αλεσμένοι οι Αμάντα Μιχαλοπούλου, Φιλίτσα Καραμανλή, Άγγελος Ρέντουλας, Δημήτρης Μακρυνιώτης και Σταύρος Σιόλας
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Αμάντα Μιχαλοπούλου, Φιλίτσα Καραμανλή,
Άγγελος Ρέντουλας, Δημήτρης Μακρυνιώτης και Σταύρος Σιόλας
Από Μεγάλη Δευτέρα 14 έως Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2025
Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Σκορδομακάρονα με τοματοπολτό, μπιφτέκια με μανιτάρια
και παντζάρια και μαγιονέζα αβοκάντο»
Καλεσμένη η Αμάντα Μιχαλοπούλου
Τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική», τιμά τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο καταξιωμένος σεφ της εκπομπής, Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην κουζίνα του, τη βραβευμένη συγγραφέα, Αμάντα Μιχαλοπούλου. Μαζί μαγειρεύουν δύο πολύ νόστιμα και συνάμα νηστίσιμα πιάτα. Ποια είναι αυτά; Σκορδομακάρονα με τοματοπολτό και μπιφτέκια με μανιτάρια και παντζάρια, καθώς και μαγιονέζα αβοκάντο.
Η Αμάντα Μιχαλοπούλου μάς μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στο αγρόκτημα της γιαγιάς της, τη σχέση της με τη μαγειρική, για το πώς ξεκίνησε η αγάπη της για τη συγγραφή, τη ζωή της στο Παρίσι και το νέο της βιβλίο.
Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Μακαρονάδα με γαρίδες και μύδια, νηστίσιμος γύρος με μανιτάρια»
Καλεσμένη η Φιλίτσα Καραμανλή
Τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2025, την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται η γνωστή σεφ, Φιλίτσα Καραμανλή. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν μια μακαρονάδα με γαρίδες και μύδια αλλά και έναν νηστίσιμο γύρο με μανιτάρια. Η Φιλίτσα Καραμανλή μάς μιλάει για την καταγωγή της από το βόρειο Αιγαίο, τη Χίο και τη Μυτιλήνη, την πρότερη δουλειά της στον Πολιτισμό, πριν ασχοληθεί με τη μαγειρική, τη ζωή στο Παρίσι και τα καλοκαίρια της στη Σχοινούσα.
Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Καλαμαράκια με λαχανικά στο τηγάνι, πασχαλινά κουλούρια»
Καλεσμένος ο Άγγελος Ρέντουλας
Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται τον αρχισυντάκτη του Γαστρονόμου και των γαστρονομικών εκδόσεων της Καθημερινής, Άγγελο Ρέντουλα. Μαζί ετοιμάζουν καλαμαράκια με λαχανικά στο τηγάνι και πασχαλινά κουλούρια και μοσχοβολάει όλο το πλατό. Ο Άγγελος Ρέντουλας μάς μιλάει για την αγάπη του για το φαγητό και τι συμβολίζει η ελληνική κουζίνα, για το πώς επιλέγονται τα θέματα που αναδεικνύονται στο Γαστρονόμο, την κόρη του που είναι ο πιο αυστηρός κριτής και πόσο σπουδαία θεωρεί την παράδοση στις κουζίνες.
Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Ανοιξιάτικο μπριάμ με ρεβίθια, τσουρέκια με μαστίχα και κρόκο Κοζάνης» Καλεσμένος ο Δημήτρης Μακρυνιώτης
Τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον γνωστό pastry chef, Δημήτρη Μακρυνιώτη. Μαζί δημιουργούν ένα ανοιξιάτικο μπριάμ με ρεβίθια και τσουρέκια με μαστίχα και κρόκο Κοζάνης. Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς μιλάει για την αγάπη του για τα αυτοκίνητα, το πόσο πολύ αφοσιώθηκε στις σπουδές του στη ζαχαροπλαστική, ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο, για την κόρη του και για το τι έχει κερδίσει από την τηλεόραση.
Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Αγιορείτικη ταχινόσουπα με φακές, νηστίσιμος χαλβάς ταψιού με κρέμα»
Καλεσμένος ο Σταύρος Σιόλας
Τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2025, το στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται ο συνθέτης και ερμηνευτής του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, Σταύρος Σιόλας. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ, Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο νηστίσιμα πιάτα, μια αγιορείτικη ταχινόσουπα με φακές και έναν νηστίσιμο χαλβά ταψιού με κρέμα. Ο Σταύρος Σιόλας μάς μιλάει για τις παιδικές του μνήμες από τα χωριά της οικογένειάς του στη Θράκη, τις σπουδές του στο θέατρο, τη σχέση του με τη μαγειρική και για το πώς ένιωθε όταν κάποιοι του έλεγαν να σταματήσει να τραγουδάει.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ