Κοιτούν μουδιασμένοι τη Ζωή

Κοιτούν μουδιασμένοι τη Ζωή

[Ανάλεκτα]

Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης κοιτούν με αμηχανία την άνοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως εκείνοι είναι «η εναλλακτική κυβερνητική επιλογή» και εκτιμούν ότι πρόκειται για συγκυριακές μετρήσεις, καθώς ο θυμός του κόσμου είναι πολύ μεγάλος. Γι’ αυτό, όπως λένε, επιβραβεύονται κάποια από τα λεγόμενα αντισυστημικά κόμματα. Από την άλλη, αφήνουν αιχμές για την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει τη δική της αποσταθεροποίηση στην ηγεσία των άλλων κομμάτων».
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η εικόνα είναι παροδική και οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις τοποθετήσεις της Ζωής Κωνστα­ντοπούλου, ειδικότερα για την τραγωδία των Τεμπών και τη δριμεία κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.

Ανακαίνιση
Τη σύμβαση για την πλήρη αποκατάσταση, τη συντήρηση του διάκοσμου και την αξιοποίηση του κτιρίου της Βουλής στην Φιλελλήνων 23 (στο Σύνταγμα) υπέγραψε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Το σημαντικό είναι ότι όλη η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την Περιφέρεια Αττικής. Το κτίριο οικοδομήθηκε περί τη δεκαετία του 1870, με όλα τα χαρακτηριστικά του αστικού μεγάρου της εποχής του, και έχει μακρά ιστορική διαδρομή. Από το 1996 αποτελεί ιδιοκτησία της Βουλής των Ελλήνων και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, το 1991.

Την εκτιμούν περισσότερο
Πληρώνει, τελικά, η Λατινοπούλου την υποστήριξη που παρέχει στη ΝΔ και στην κυβέρνηση για τα Τέμπη. Μέσα σε λίγες μέρες, η δημοσκοπική της άνοδος σταμάτησε και πλέον είναι στάσιμη, ενώ σε κάποιες δημοσκοπήσεις παρουσιάζει και πτώση. Άλλη μία απόδειξη ότι οι πολίτες έχουν αντανακλαστικά.
Όμως, την ίδια ώρα, στη ΝΔ παρακολουθούν τις κινήσεις της. Παράγοντας του Μαξίμου έλεγε για τη Λατινοπούλου ότι έκανε «κίνηση μακράς πνοής» και ότι πρόκειται για μια «πολιτική επένδυση» από την πλευρά της, την οποία «θα βρει μπροστά της».

Νέος σχεδιασμός για την ΕΥΠ
Η σκέψη, σε ανώτατο επίπεδο στο Μαξίμου, είναι να αλλάξει το πρόσωπο εκείνο στο οποίο αναφέρεται η ΕΥΠ. Στην προκειμένη περίπτωση, οι πληροφορίες λένε ότι ο έλεγχος της ΕΥΠ θα φύγει από τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Στέλιο Κουτνατζή, θέση στην οποία διαδέχθηκε τον Γιάννη Μπρατάκο, την οποία πριν από αυτόν κατείχε ο Γρηγόρης Δημητριάδης.
Το ερώτημα, ωστόσο, που πλανάται αφορά το κατά πόσο, τελικά, η ΕΥΠ θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου, περνώντας σε άλλα χέρια του πυρήνα της εξουσίας, ή θα μετακινηθεί προς Κατεχάκη μεριά, στην παραδοσιακή και φυσική της εστία, υπό την ευθύνη και τον έλεγχο του εκάστοτε υπουργού Προστασίας του Πολίτη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ