Πάνε να πάρουν τα σπίτια κατοίκων του Σχιστού Κορυδαλλού με τίτλους της… Τουρκοκρατίας!

Πάνε να πάρουν τα σπίτια κατοίκων του Σχιστού Κορυδαλλού με τίτλους της… Τουρκοκρατίας!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ… ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

–Στέλνουν συνέχεια αγωγές στον κόσμο, ο οποίος κοντεύει να παραφρονήσει

Το Ελληνικό Δημόσιο κάνει αγωγές σε ανύποπτους πολίτες που έχουν κληρονομήσει ένα σπίτι ή το έχουν αγοράσει ή το έχουν χτίσει με το υστέρημά τους και τους ενημερώνει ότι το… διεκδικεί, γιατί το οικόπεδο επί του οποίου οικοδομήθηκε του… ανήκει.

Είχαμε γράψει προ ημερών για την απρέπεια ή την αναλγησία του κράτους, που απειλούσε να πάρει τα σπίτια κατοίκων ακριτικών νησιών του Αιγαίου, με βάση… συμβόλαια ή, καλύτερα, φιρμάνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το ίδιο γίνεται τώρα με ιδιοκτήτες ακινήτων στο Σχιστό Κορυδαλλού, στην περιοχή που λέγεται Άνωθεν Γερμανικών. Στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είναι ανάστατοι, έχουν κοινοποιηθεί αγωγές του Ελληνικού Δημοσίου που αναφέρουν ότι η γη ανήκει στο κράτος και τη διεκδικεί λόγω διαδοχής από το Τουρκικό Δημόσιο, το οποίο ήταν ιδιοκτήτης της πριν από την απελευθέρωση της χώρας το 1821. Δηλαδή, επειδή η γη παραχωρήθηκε στο κράτος από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μετά τον απελευθερωτικό αγώνα θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία του και πρέπει να τη διεκδικήσει.

Τη φοβερή αυτή αποκάλυψη έκανε στην εφημερίδα μας ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Αργυρόπουλος, στον οποίο κατέφυγαν αλλόφρονες ιδιοκτήτες, για να δουν τι θα κάνουν. Γιατί οι προθεσμίες τρέχουν και, αν δεν υπάρξει απάντηση ή δικαστική αντίδραση από τον κόσμο, το κράτος θα τους πάρει τα σπίτια. Δηλαδή, το κράτος μέχρι τώρα έδινε κανονικά άδειες για να οικοδομήσουν, για να αγοράσουν, να πουλήσουν κ.λπ., και ξαφνικά… θυμήθηκε πως όλα αυτά, που έγιναν με τη δική του έγκριση και συγκατάθεση, δεν έπρεπε να γίνουν, γιατί, με βάση κάποιους τουρκικούς νόμους, κακώς έδινε εγκρίσεις, αφού η γη που γίνονταν όλα αυτά ήταν δική του και επί 200 χρόνια δεν το ήξερε. Αν αυτό δεν λέγεται παραλογισμός, πώς λέγεται; Γιατί έρχεται η Ελληνική Πολιτεία και λέει ότι το κράτος δεν ανήκει στους έλληνες πολίτες, γιατί ήταν ιδιοκτησία Τούρκων το 1821. Και το επισημοποιεί αυτό με αγωγές, οι οποίες καθυστέρησαν περίπου 200 χρόνια. Άντε μετά να θεωρηθεί ότι μιλάμε για σοβαρό κράτος και για υπεύθυνη πολιτεία. Δεν υπάρχει περίπτωση…

Και κάτι ακόμα. Οι συγκεκριμένες εκτάσεις δεν ήταν ποτέ δασικές, και αυτό αποδεικνύεται από αεροφωτογραφίες του Στρατού. Σε εκτάσεις, δε, που δεν είναι δασικές, το Δημόσιο δεν μπορεί να αξιώσει ότι αποτελούν ιδιοκτησία του.

Για την καθυστέρηση της όποιας διεκδίκησης, πάντως, μοναδικός υπεύθυνος είναι το ίδιο το κράτος, γιατί καθυστέρησε κάποιες δεκαετίες να κάνει κτηματογράφηση. Τώρα που το… θυμήθηκε, μόνο προβλήματα και αναστάτωση προκαλεί. Το χειρότερο, όμως, είναι πως σε μια χώρα που χειμάζεται, που ο κόσμος είναι μονίμως απελπισμένος, δεν γίνεται να… ξεθάβονται υποθέσεις αιώνων για να χειροτερεύει ακόμα περισσότερο η κατάσταση. Γιατί η προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τους πολίτες δεν είναι απλή υπόθεση. Έχει αγωνία, έχει έξοδα, έχει δικηγόρους κ.λπ. Είναι μια οικονομική αιμορραγία για τον κόσμο, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν λεφτά. Και αυτό θα επιδεινώσει την οικονομική τους δυνατότητα. Εκτός κι αν το κράτος, με την ενέργεια που έκανε, αποσκοπεί στο να βγάλει μερικά χρήματα από δικαστικά έξοδα ή να δώσει δουλειά στους δικηγόρους. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά και οριζόντια. Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Γιατί οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται και κανένας δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει η οργή του κόσμου, όταν διαπιστώσει ότι… έχει ξεμείνει από οξυγόνο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ