Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Νίκη… για να ξεπεράσει το «στραβοπάτημα» του Μιλάνου κόντρα στη φορμαρισμένη Φενέρ

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Νίκη… για να ξεπεράσει το «στραβοπάτημα» του Μιλάνου κόντρα στη φορμαρισμένη Φενέρ

Στο ΟΑΚΑ αγωνίζεται σήμερα ο Παναθηναϊκός AKTOR κόντρα στη φορμαρισμένη Φενέρμπαχτσε (21:15, Novasports Prime) για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στην πρώτη από τις δύο δοκιμασίες τους για αυτή τη «διαβολοβδομάδα» – Την Πέμπτη (6/2|) θα φιλοξενήσουν και την Εφές.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 14-10 και θέλει να “ξεχάσει” την ήττα απο την Αρμάνι Μιλάνο και για αυτό ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε πως “Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια”.

Συγκεκριμένα ο προπνητής των πρασίνω ανέφερε:

«Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα για εμάς. Αν δεν τα καταφέρουμε, ξεχνάμε το Final Four ή τα Playoffs. Πρέπει να κερδίζουμε. Αυτή είναι η μία πραγματικότητα. Η άλλη λέει πως η αντίπαλη ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Κέρδισε τα έξι τελευταία παιχνίδια που έδωσε στην EuroLeague. Την προηγούμενη βδομάδα ήρθε εδώ και κέρδισε πολύ καθαρά τον Ολυμπιακό, που είναι πρώτος στην κατάταξη. Οπότε, θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί, έτοιμοι για έναν αγώνα σαν να είναι ντέρμπι, όπως με τον Ολυμπιακό πριν από δύο βδομάδες. Γιατί στην EuroLeague η κατάστασή μας τώρα είναι αρκετά κρίσιμη και πρέπει να ξεκινήσουμε τον αγώνα επιθετικά».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι πιο σκληρός εντός έδρας παρά μακριά από το ΟΑΚΑ: «Έχουμε κάποια σημαντικά προβλήματα, τα οποία γνωρίζει ο κόσμος. Αυτά τα προβλήματα μάς κόστισαν εκτός έδρας. Στο γήπεδό μας με την επιθετικότητα μπορούμε να κρύψουμε κάποια προβλήματα. Μακριά από αυτό όμως είναι δύσκολο».

Για την κατάσταση του Κώστα Σλούκα εν όψει του αυριανού αγώνα: «Είναι καλά. Έκανε προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, θα είναι διαθέσιμος για τον αυριανό αγώνα. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα είναι εκτός ομάδας, τον έθεσα εκτός».

Για το πιο δυνατό σημείο της Fenerbahce Beko Istanbul: «Έχει δυνατό ρόστερ. Είναι στην πρώτη δυάδα της κατάταξης. Έχει σπουδαίους παίκτες όπως ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, ο Μάρκο Γκούντουριτς παίζει εξαιρετικά, ο Νικολό Μέλι, ο Σερτάτς Σανλί. Έχει πολύ έμπειρους παίκτες. Έχει πάρει αυτοπεποίθηση από τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων. Κέρδισε τον Crvena Zveda Meridianbet Belgrade μπροστά σε 20.000 φιλάθλους, κέρδισε τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του. Είναι πολύ καλή ομάδα. Την προηγούμενη βδομάδα η EA7 Emporio Armani Milan δεν είχε τον καλύτερο παίκτη της, αλλά μας κέρδισε. Όλοι είναι σημαντικοί σε κάθε ομάδα».

Για την πρόοδο των ψηλών δεδομένων των πολλών απουσιών: «Δεν σκεφτόμαστε για παίκτες. Απλά να κερδίσουμε το πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι αυτής της εβδομάδας».

Με πληροφορίες απο την επίσημη ιστοθέση της ΚΑΕ ΠΑΟ


Σχολιάστε εδώ