Ανησυχούν από τις φήμες για τη μείωση του Στρατεύματος

Ανησυχούν από τις φήμες για τη μείωση του Στρατεύματος

[Ανάλεκτα]

Η πρόσφατη κυβερνητική τροπολογία για το επίδομα επικινδυνότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αποκάλυψε μια πτυχή για την κατάσταση του Ελληνικού Στρατού που σόκαρε όσους μελετούν τα στοιχεία.

Η αιτιολογική έκθεση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι η αύξηση θα αφορά 79.677 στρατιωτικούς. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο IISS, το Ελληνικό Στράτευμα το 2023 αριθμούσε 81.600 στελέχη.

Την ίδια ώρα, οι παραιτήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αυξάνονται ανησυχητικά. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, οι παραιτήσεις μόνο στο Πολεμικό Ναυτικό διπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024, φτάνοντας τις 112 από 57 το 2023.

Παράλληλα, οι στρατιωτικές σχολές έχουν χάσει την ελκυστικότητά τους, με το 40% των θέσεων να παραμένει κενό, ενώ τις εγκαταλείπει το 25% των πρωτοετών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ