ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χάρης Ρώμας, Λένα Αλκαίου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ιωάννης Απέργης, Δάφνη Καραβοκύρη
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Χάρης Ρώμας, Λένα Αλκαίου, Βίκυ Παπαδοπούλου,
Ιωάννης Απέργης, Δάφνη Καραβοκύρη
Από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Πέστροφα Ταϋγέτου καπνιστή, μέλι Σάμου»
Καλεσμένος ο Χάρης Ρώμας
Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον δημοφιλή ηθοποιό, σεναριογράφο, σκηνοθέτη και στιχουργό, Χάρη Ρώμα. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα, το πρώτο με πέστροφα Ταϋγέτου καπνιστή και το δεύτερο με μέλι Σάμου. Ο Χάρης Ρώμας αποκαλύπτει πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, μιλάει για την Ιατρική στην οποία σπούδασε επειδή ήθελε ο πατέρας του, για το ξεκίνημά του στην ιδιωτική τηλεόραση και τις μεγάλες του επιτυχίες, τη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», που μπήκε στα βραβεία Guinness, αλλά και για το πώς ξεκίνησε στον χώρο της πολιτικής.
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Μοσχάρι Βέροιας, πορτοκάλια Αργολίδας»
Καλεσμένη η Λένα Αλκαίου
Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η σπουδαία τραγουδίστρια, Λένα Αλκαίου. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο καταπληκτικά πιάτα, το πρώτο με μοσχάρι Βέροιας και το δεύτερο με πορτοκάλια Αργολίδας. Η Λένα Αλκαίου μιλάει για τις συνεργασίες της με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής στην Ελλάδα, για την απλότητα και την ταπεινότητα που θαυμάζει στους καλλιτέχνες, για τον κήπο της στη Σαρωνίδα, όπου πλέον ζει μόνιμα κι έχει πολλά εσπεριδοειδή, αλλά και για τη μαγεία της εποχής εκείνης που κάθε νέος δίσκος ήταν ένα καλλιτεχνικό γεγονός.
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Λαδοτύρι Μυτιλήνης, μήλα Αγιάς»
Καλεσμένη η Βίκυ Παπαδοπούλου
Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο την ταλαντούχα ηθοποιό Βίκυ Παπαδοπούλου. Μαζί μεγαλουργούν φτιάχνοντας δύο μοναδικές συνταγές: η πρώτη με λαδοτύρι Μυτιλήνης και η δεύτερη με μήλα Αγιάς. Η Βίκυ Παπαδοπούλου αποκαλύπτει πώς η υποκριτική την κάνει να νιώθει ατρόμητη, μιλάει για τη συνεργασία με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη σε πολύ μικρή ηλικία, και την αντίστοιχη με τον παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη, Μπομπ Γουίλσον, αλλά και για το νησί καταγωγής της, την Πάτμο.
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Τσαλαφούτι Ευρυτανίας, μανταρίνια Χίου»
Καλεσμένος ο Ιωάννης Απέργης
Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγερική» καλωσορίζει τον πολλά υποσχόμενο νέο ηθοποιό, Ιωάννη Απέργη. Μαζί με τον σεφ της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα, το πρώτο με τσαλαφούτι Ευρυτανίας και το δεύτερο με μανταρίνια Χίου. Ο Ιωάννης Απέργης μιλάει για τις σπουδές του στην υποκριτική, για τον τρόπο που βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τους άλλους όταν αδικούνται, για την τύχη που είχε να συνεργαστεί με τον Γιάννη Μπέζο στα πρώτα του βήματα, για τη μουσική με την οποία ασχολήθηκε πριν από την υποκριτική, τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και για το πώς είναι ως μπαμπάς.
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Σαρδέλες Καλλονής, ακτινίδιο Πιερίας»
Καλεσμένη η Δάφνη Καραβοκύρη
Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και δημιουργός podcast, Δάφνη Καραβοκύρη. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με σαρδέλες Καλλονής και το δεύτερο με ακτινίδιο Πιερίας. Η Δάφνη Καραβοκύρη μιλάει για τα podcast της, για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται, για την πειθαρχία της στη διατροφή, για τη βραζιλιάνικη καταγωγή της και τη σχέση με τη μητέρα της, αλλά και για το αν είναι τρυφερή στις σχέσεις της.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ