ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Ευσταθία, Γιώργος Κουβαράς, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μιμή Ντενίση, Αθηνά Μαυρομάτη

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Ευσταθία, Γιώργος Κουβαράς, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μιμή Ντενίση, Αθηνά Μαυρομάτη

«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Ευσταθία, Γιώργος Κουβαράς,
Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μιμή Ντενίση, Αθηνά Μαυρομάτη
Από Δευτέρα 13 έως Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00

«Γαρίδα Αμβρακικού, ελαιόλαδο Κεφαλονιάς» 

Καλεσμένη η Ευσταθία

Στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η τραγουδίστρια, συνθέτρια, στιχουργός και συγγραφέας θεατρικών έργων, Ευσταθία. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο πολύ γευστικά πιάτα: το πρώτο με γαρίδα Αμβρακικού και το δεύτερο με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς. Η Ευσταθία μιλάει για τα τραγούδια της, που θεωρεί ότι είναι πολιτικά, για τον εθελοντισμό με τον οποίο ασχολείται στην Πολιτική Προστασία, για τις συνεργασίες που τη διαμόρφωσαν, αλλά και για τον φόβο που βλέπει να έχουν σήμερα οι άνθρωποι να συνδεθούν με τους άλλους.

Τρίτη  14 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00

 «Φασόλια Καστοριάς, μέλι Ρόδου»

 Καλεσμένος ο Γιώργος Κουβαράς

H εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο αγαπημένος σεφ Ανδρέας Λαγός την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025, υποδέχονται στο στούντιο τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή, Γιώργο Κουβαρά. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ μαγειρεύουν δύο νόστιμες συνταγές. Η πρώτη με φασόλια Καστοριάς και η δεύτερη με μέλι Ρόδου. Ο Γιώργος Κουβαράς μας μιλά για την σχέση του με το τραγούδι, την εκπομπή που παρουσιάζει στην ΕΡΤ #Παρέα, την συνέντευξη με το Γούντι Άλεν, για το ποιες κουζίνες αγαπά, για το αν μαγειρεύει αλλά και για τα αγαπημένα του ταξίδια.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00 

«Κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς, ελαιόλαδο από τις Κροκεές Λακωνίας»

 Καλεσμένος ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Την πόρτα της «ΠΟΠ Μαγερικής» περνάει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, ετοιμάζουν δύο ονειρεμένα πιάτα, το πρώτο με κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς και το δεύτερο με ελαιόλαδο από τις Κροκεές Λακωνίας. Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος μιλάει για τις διαφορές του θεάτρου και της τηλεόρασης, για την αγάπη του στο σινεμά, το μυστικό της σχέσης με τη γυναίκα του, το οποίο κρατούν μαζί 20 χρόνια, και αποκαλύπτει πόσο σημαντικός είναι ο θαυμασμός ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι. Παράλληλα, αναφέρεται στο #metoo και αν θεωρεί ότι κάπου βοήθησε.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00 

«Γραβιέρα Σάμου, μέλι φασκομηλιάς Μάνης» 

Καλεσμένη η Μιμή Ντενίση

Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τη δημοφιλή ηθοποιό, σκηνοθέτιδα και θεατρική συγγραφέα, Μιμή Ντενίση. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα: το πρώτο με γραβιέρα Σάμου και το δεύτερο με μέλι φασκομηλιάς Μάνης. Η Μιμή Ντενίση μιλάει για την αγάπη που έχει στη μαγειρική, για τις μνήμες από τα φαγητά της μαμάς της, τις επιτυχίες που την καθόρισαν, τις απαντήσεις που επέλεξε να μη δώσει, αλλά και για τη σχέση με την κόρη της.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00

«Κόκκινος βασιλικός Ρόδου, ακτινίδια Άρτας»

 Καλεσμένη η Αθηνά Μαυρομάτη

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η ηθοποιός, Αθηνά Μαυρομάτη. Μαζί με τον μοναδικό σεφ, Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με κόκκινο βασιλικό Ρόδου και το δεύτερο με ακτινίδια Άρτας. Η Αθηνά Μαυρομάτη μιλάει για τα χρόνια της επιθεώρησης, για τη συνεργασία της με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, την ευγένειά τους και την ταπεινότητά τους, για τα ευτράπελα που της έχουν συμβεί στη σκηνή και αποκαλύπτει ότι της έβαζαν την ταμπέλα της επιθεώρησης κι έτσι στερήθηκε ρόλους που ήθελε.

 

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ