Νίκος Παππάς: «Ο κ. Μητσοτάκης απλώς συμμορφώθηκε με τον Κανονισμό για τις χρεώσεις των τραπεζών – Ο Κανονισμός “δείχνει” μηδενική χρέωση στη μεταφορά χρημάτων, όχι το μισό ευρώ της Ν.Δ.»
«Ο Κανονισμός 2024/886 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χρεώσεις των τραπεζών έχει ημερομηνία εφαρμογής την 9η Ιανουαρίου, δηλαδή σήμερα, για ένα μέρος του και την 9η Απριλίου για ένα άλλο κομμάτι του. Αυτός ο Κανονισμός ψηφίστηκε και από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε, δεν ήθελε, έπρεπε να μειώσει τις προμήθειες», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Γιώργο Βούλγαρη.
Για να συμπληρώσει ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το ζήτημα στη Βουλή ήταν «μια τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή απάτη, στην οποία, δυστυχώς, χόρεψε ταγκό και το ΠΑΣΟΚ», καθώς αυτό που παρουσιάστηκε ως κυβερνητική πρωτοβουλία ήταν «απλώς η συμμόρφωση Μητσοτάκη, μετά από τέσσερα χρόνια τεράστιων κερδών των τραπεζών, και μάλιστα ως προς το ελάχιστο που περιγράφει ο Κανονισμός».
Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα και αφού επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα φέρει το θέμα στη Βουλή, εξήγησε ότι η ευρωπαϊκή πρόβλεψη αναφέρει πως «αν για μια υπηρεσία υπάρχει ένας πάροχος υπηρεσιών πληρωμών, ας πούμε το Iris, το οποίο έχει μηδενική προμήθεια για τη μεταφορά χρημάτων, θα πρέπει όλοι (σ.σ.: οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών) να συμμορφωθούν προς την ελάχιστη τιμή. Το 0,5 ευρώ, δηλαδή, αποκλίνει από την ελάχιστη τιμή».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε, με αφορμή το «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ότι «θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στη Βουλή. Υπάρχουν σκιές και καθυστερήσεις και, δυστυχώς, καταγράφεται αυτό που εμείς λέμε “άλλη μια χαμένη ευκαιρία” […] Αυτή η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της, από το 2019 και μετά, 120 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και τη δημοσιονομική επέκταση, διότι αυξήθηκε το δημόσιο χρέος κατά 50 δις, για να καταλήξουμε να έχουμε τα μισά νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταποκριθούν είτε στο νοίκι είτε στη δόση του στεγαστικού δανείου, είτε σε λογαριασμούς […] και να αυξάνεται και το ιδιωτικό χρέος κατά 16 δισ. ευρώ. Υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο βιώνει ύφεση. Δηλαδή, απολαμβάνει λιγότερα προϊόντα και υπηρεσίες από ό,τι θα μπορούσε».
Απαντώντας σε ερώτηση για την επερχόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένα προτεινόμενο για το αξίωμα πρόσωπο είπε: «Πρέπει να έχει ένα βαρύ πολιτικό βιογραφικό και, όπως λέει και η απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, να προέρχεται από την αριστερά και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη […] Θα πρέπει κατά τη γνώμη μας το πρόσωπο το οποίο θα επιλεγεί, να σηματοδοτεί και τις προσδοκίες της κοινωνίας».