Βασιλόπιτα: Συνταγές από κορυφαίους σεφ

Βασιλόπιτα: Συνταγές από κορυφαίους σεφ

Η χρονιά φτάνει στο τέλος της και το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα πιο αγαπημένα καθώς, σύμφωνα με την παράδοση, θα φέρει καλή τύχη σε αυτόν που θα βρει το φλουρί. Η Βασιλόπιτα κόβεται και μοιράζεται σε οικογενειακή συγκέντρωση αμέσως με τον ερχομό του νέου έτους.

Επιλέξαμε, λοιπόν, συνταγές αγαπημένων σεφ, για εγγυημένες βασιλόπιτες και για κάθε γούστο. Δείτε τι προτείνουν οι Στέλιος Παρλιάρος, Γιάννης Λουκάκος, Ντίνα Νικολάου, Ακης Πετρετζίκης και Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Βασιλόπιτα εύκολη – Στέλιος Παρλιάρος

Ξεκινήστε τη νέα χρονιά με μια εντυπωσιακή βασιλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο, γεμάτη αρώματα από φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο και ξερά φρούτα μουλιασμένα σε λικέρ amaretto. Ιδανική για το γιορτινό τραπέζι του 2025!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη άχνη

125 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο, αλεσμένο στο μπλέντερ

125 γρ. φιστίκι Αιγίνης αποφλοιωμένο, αλεσμένο στο μπλέντερ

6 μεγάλα αυγά

250 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

300 γρ. ξερά φρούτα, ψιλοκομμένα

200 γρ. λικέρ amaretto

Δείτε τη συνέχεια και την εκτέλεση της συνταγής στην πηγή: https://www.steliosparliaros.gr


Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ – Γιάννης Λουκάκος

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. αυγό
220 γρ. γάλα καρύδας
200 γρ. ζάχαρη
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
175 γρ. βούτυρο λιωμένο
180 γρ.  σκόνη αμυγδάλου
2 γρ. αλάτι
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
8 γρ. πορτοκάλι, ξύσμα
120 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

Δείτε τη συνέχεια και την εκτέλεση της συνταγής στην πηγή: https://dinanikolaou.gr

300 γρ. βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 γρ. μαχλέπι
2 γρ. μαστίχα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
1 βανιλίνη
4 αβγά, θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. γάλα, 3,5%
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Δείτε τη συνέχεια και την εκτέλεση της συνταγής στην πηγή: https://akispetretzikis.com


Υγρά υλικά

250 γραμ. βούτυρο
6 μεγάλα αυγά100 γραμ. γάλα
140 γραμ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. αλάτι

Στερεά υλικά

700 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι
2 φακελάκια μαγιά ή 2 κύβους (50 γραμ.) φρέσκιας μαγιάς
1 κγ μαχλέπι προαιρετικά
1/2 κγ μαστίχα προαιρετικά

Για την γέμιση

3 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ νερό
120 γραμ σταφίδες ξανθές
100 γραμ. κόντιτα κίτρινων φρούτων ή ψιλοκομμένα κίτρινα γλυκά κουταλιού
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
ξύσμα από 1 περγαμόντο ή πορτοκάλι ακέρωτο
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το τελείωμα {Για το σερβίρισμα της βασιλόπιτας}
Άχνη ζάχαρη ή λευκό γλάσο

Αν στη βασιλόπιτα τσουρέκι χρησιμοποιήσετε φρέσκια μαγιά πρέπει πρώτα να την να ενεργοποιήσετε  για 10’ πριν ξεκινήσετε το ζύμωμα.

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Μετράμε και συγκεντρώνουμε τα υλικά. Όλα τα υλικά για τη βασιλόπιτα τσουρέκι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε τη συνέχεια και την εκτέλεση της συνταγής στην πηγή: https://www.argiro.gr

Φωτό:Image by ededchechine on Freepik



Σχολιάστε εδώ