ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Λουκία Παπαδάκη, Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Φαίδρα Δρούκα, Αιμιλιανός Σταματάκης, Μάκης Δελαπόρτας

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Λουκία Παπαδάκη, Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Φαίδρα Δρούκα, Αιμιλιανός Σταματάκης, Μάκης Δελαπόρτας

«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Λουκία Παπαδάκη, Αναστάσιος Παπαλαζάρου,
Φαίδρα Δρούκα, Αιμιλιανός Σταματάκης, Μάκης Δελαπόρτας

 Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 9 έως Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00

«Φορμαέλα Αράχοβας, σταφίδα Κορίνθου» 

Καλεσμένη η Λουκία Παπαδάκη

Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η αγαπημένη ηθοποιός, Λουκία Παπαδάκη. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο εξαιρετικά πιάτα, το πρώτο με φορμαέλα Αράχοβας και το δεύτερο με σταφίδα Κορίνθου. Η Λουκία Παπαδάκη μιλάει για τις μνήμες που έχει από τα φαγητά της μαμάς της, την αδυναμία της στις σαλάτες και τις σπεσιαλιτέ της στην κουζίνα, τις διαφορές που έχει δει στη δουλειά της στο σήμερα και στο χθες, για τη σχέση της με τον γιο της αλλά και για τη σειρά «Ηλέκτρα», στην οποία πρωταγωνιστεί.

Τρίτη  10 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00

«Μαύρος χοίρος Ολύμπου, χαλβάς Φαρσάλων»

 Καλεσμένος ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου

Ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον διατροφολόγο Αναστάσιο Παπαλαζάρου. Μαζί δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα, το πρώτο με μαύρο χοίρο Ολύμπου και το δεύτερο με χαλβά Φαρσάλων. Ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου μιλάει για θέματα διατροφής, τις διάφορες μόδες που ακολουθούν τις δίαιτες ανά τα χρόνια, την περίφημη διαλειμματική δίαιτα που ακολουθούν πολλοί αυτό το διάστημα, αλλά και για τη ζωή του ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά.

 Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00

«Γαλοτύρι Ηπείρου, ρεβίθια Λισβορίου»

 Καλεσμένη η Φαίδρα Δρούκα

O Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τη δημοφιλή ηθοποιό Φαίδρα Δρούκα. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα, το πρώτο με γαλοτύρι Ηπείρου και το δεύτερο με ρεβίθια Λισβορίου. Η Φαίδρα Δρούκα μιλάει για τη σχέση της με τη μαγειρική, για το πώς ασχολήθηκε με την υποκριτική και πόσο ντροπαλό παιδί ήταν, για τα γυρίσματα στα «Υπέροχα πλάσματα», για το αν είναι ελεγκτική και ψυχαναγκαστική, αλλά και για τα «όχι» που έχει πει στη δουλειά της.

 Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00 

«Φυσικό αλάτι Μυτιλήνης, ξερά σύκα Κύμης»

 Καλεσμένος ο Αιμιλιανός Σταματάκης

Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ταλαντούχος ηθοποιός Αιμιλιανός Σταματάκης, για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο μοναδικές συνταγές με φυσικό αλάτι Μυτιλήνης και ξερά σύκα Κύμης. Ο Αιμιλιανός Σταματάκης  μιλάει για το πώς ήταν ως παιδί, για την ευτυχία που αισθάνεται καθώς έχει εκπληρώσει πολλούς από τους στόχους της ζωής του, για την περίοδο που πέρασε στο Λονδίνο, αλλά και το πώς το θέατρο τον βοηθά στην επικοινωνία του με τους άλλους ανθρώπους.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00

«Ξίδι Μεσσηνίας, τοματάκι Κω»

 Καλεσμένος ο Μάκης Δελαπόρτας

Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο γνωστός συγγραφέας και ηθοποιός, Μάκης Δελαπόρτας. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο πρωτότυπες συνταγές με ξίδι Μεσσηνίας και τοματάκι από την Κω. Ο Μάκης Δελαπόρτας μιλάει για το πώς τα όνειρά του μετατράπηκαν σε πραγματικότητα, για το πώς τον πήρε κοντά της η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε ηλικία 17 χρόνων, για τη σχέση του με τη Ρένα Βλαχοπούλου, που την είχε σαν μαμά του, και για το αν υπάρχουν stars σήμερα.

«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό

Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

 Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ