Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Μουσικό Σχολείο
Το θέμα της καθυστέρησης όσον αφορά την ολοκλήρωση της επέκτασης του Μουσικού Σχολείου έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» την προπερασμένη Τετάρτη, στην ειδική απολογιστική συνεδρίαση που έγινε στα πλαίσια της νέας νομοθεσίας.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού που έφερε το θέμα, Νίκος Αμπατιέλος, ζήτησε να πάρουν τον λόγο και εκπρόσωποι των γονέων και των μαθητών που παραβρίσκονταν, για να πουν τα γεγονότα όπως τα ζουν. Ο δήμαρχος ήταν θετικός στο να μιλήσουν οι γονείς και οι μαθητές, ωστόσο ο πρόεδρος είχε αντίθετη άποψη και τους απαγόρευσε να πάρουν τον λόγο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι σχετικές αντεγκλήσεις και ο πρόεδρος να απειλήσει να διακόψει τη συνεδρίαση. Μάλιστα, αποχώρησε από την έδρα, διαμαρτυρόμενη για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά του προέδρου, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τελικά, η συζήτηση συνεχίστηκε και ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα.
Συγκεκριμένα, το Μουσικό Σχολείο φιλοξενεί σήμερα 304 μαθητές και είναι διαδημοτικό, αφού εξυπηρετεί μαθητές από όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πειραιά. Κατά συνέπεια, ο Πειραιάς έχει την ευθύνη ενός ειδικού εκπαιδευτικού ιδρύματος που αφορά όλη την περιφέρεια και όχι μόνο τον ίδιο.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: Γιατί απολογείται αποκλειστικά ο Δήμος Πειραιά για κάτι που εξυπηρετεί πέντε δήμους και πληρώνει μόνο αυτός;
Γι’ αυτό, θα πρέπει να γίνει ένας υπολογισμός για τον αριθμό των μαθητών που θα θελήσουν να γραφτούν τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι υπάρχει έντονα αυξητική τάση κάθε χρόνο, και να γίνει ένας σχεδιασμός προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση. Δηλαδή, μετά την επέκταση, που γίνεται τώρα, να ακολουθήσει η ίδρυση και δεύτερου Μουσικού Σχολείου στην Περιφέρεια του Πειραιά.
Το συμπέρασμα είναι ότι η επέκταση του Μουσικού Σχολείου προχωρά με τις συνήθεις διαδικασίες και καθυστερήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά προχωρά. Κατά συνέπεια, τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο σχολείο θα λυθούν. Ωστόσο, το θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι το τι θα γίνει στο μέλλον. Οι διαδικασίες, όμως, θα πρέπει να αρχίσουν από τώρα.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ