Το Ούζο Βαρβαγιάννη και η σεφ Ντίνα Νικολάου σε μια γαστρονομική συνάντηση κορυφής στη Γαλλία
Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, το Ούζο Βαρβαγιάννη, σε συνεργασία με τη διεθνώς καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ένα μοναδικό food pairing event που απευθυνόταν σε Γάλλους δημοσιογράφους. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας του Ούζου Βαρβαγιάννη, είχε ως στόχο τη γνωριμία και εδραίωση του ελληνικού αποστάγματος στη γαλλική αγορά.
Η Ντίνα Νικολάου, ως πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού με έντονα ελληνικά στοιχεία, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας. Τα εκλεκτά αποστάγματα του Ούζου Βαρβαγιάννη πλαισίωσαν αρμονικά κάθε πιάτο, προσφέροντας μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στους καλεσμένους.
Το γεύμα ξεκίνησε με το Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε, συνοδευόμενο από εδέσματα, όπως ταραμάς και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ψαροκεφτέδες και κρέμα πιπεριάς Φλώρινας. Το Ούζο Βαρβαγιάννη Εύζων συνόδευσε αρμονικά γαρίδες με κρούστα φιστικιών Αιγίνης και κριθαράκι με μελάνι σουπιάς, ενώ το Ούζο Βαρβαγιάννη Αφροδίτη ανέδειξε τις γεύσεις των καλτσουνιών με φέτα και θυμαρίσιο μέλι και το παραδοσιακό σπετσοφάι με λουκάνικο Σύρου. Για το επιδόρπιο, τα φρούτα του δάσους και η κρέμα με Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο έδωσαν την πιο γλυκιά νότα στην γαστρονομική αυτή εκδήλωση.
Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι προέρχονταν από καταξιωμένα μέσα, αγκάλιασαν το event ενισχύοντας το γαστρονομικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Η επιτυχημένη παρουσία του Ούζου Βαρβαγιάννη στη γαλλική αγορά έρχεται ως απόρροια της ευρύτερης συνεργασίας του με τη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία με την καθοριστική συμβολή της, συνεισφέρει στην καθιέρωση του brand ως ιδανικού συνοδευτικού για γεύματα υψηλών απαιτήσεων. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, οι 4 ετικέτες Ούζου Βαρβαγιάννη είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης στη Γαλλία, όπως στα traiteurs Evi Evane.
Το φιλόξενο περιβάλλον του εστιατορίου Evi Evane, το οποίο ανήκει στη Ντίνα και στη Μαρία Νικολάου και αποτελεί αγαπημένο εστιατορίων των Γάλλων, φιλοξένησε με επιτυχία την εκδήλωση. Τους καλεσμένους υποδέχτηκαν η σεφ και η ομάδα της, ο Γιάννης Βαρβαγιάννης, ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας και η Άννη Καραγκιουλέ, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ούζου Βαρβαγιάννη.
Επιπλέον, η συμμετοχή του Ούζου Βαρβαγιάννη για πρώτη φορά στην παγκόσμια έκθεση SIAL, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών, αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της παρουσίας του στη γαλλική αγορά. Εκεί, το Ούζο Βαρβαγιάννη ήρθε σε επαφή με το διεθνές κοινό της έκθεσης, παρουσιάζοντας τη μοναδική ποιότητα και την πλούσια ιστορία του.
Με στόχο την εξωστρέφεια και την κατάκτηση νέων αγορών, το Ούζο Βαρβαγιάννη συνεχίζει να προβάλει την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά, με έμφαση στη γαλλική αγορά, και σχεδιάζει νέες δράσεις που θα ενδυναμώσουν την παρουσία του διεθνώς.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Ήπια προσαρμογή – Του Ν. Γ. Χαριτάκη
- Παναθηναϊκός – Athens Kallithea | Live streaming – Πρωτάθλημα Stoiximan Super League – Τι λέει η ιστορία
- Μ. Κρανίδης στο “Π”: Η αβεβαιότητα οδηγεί σε σταθερά τιμολόγια ρεύματος το 2025
- Έλενα Κουντουρά στο “Π”: Tο 2025, προτεραιότητα να μπει τέλος στις στρεβλές κυβερνητικές πολιτικές και στους νόμους που συντηρούν την κοινωνική και ενδοοικογενειακή βία
- Στ. Παραστατίδης στο “Π”: Απαιτείται αλλαγή πορείας
- ΑΙΧΜΕΣ: Δεν θα ανανεώσουν συμβόλαια ομάδων διαμηνύουν Cosmote TV και Nova
- Δύο νέα μέλη στο ΔΣ της ΕΡΤ-Ποια είναι τα πρόσωπα που το απαρτίζουν
- Από την Ακαδημία Αθηνών βραβεύθηκε ο Γιάννης Σπανολιός για τη δημιουργία του “Ολοι Μαζί Μπορούμε”
- Ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2025 το Mega News
- Συνεχίζει ο Α. Τόλιος στην ΕΡΑ