«Ο Τιμωρός» – Επεισόδιο 10: Μέρος του σχεδίου του Μάρκου παίρνει επικίνδυνη τροπή: Ο Ρασίντ κινδυνεύει

«Ο Τιμωρός» – Επεισόδιο 10: Μέρος του σχεδίου του Μάρκου παίρνει επικίνδυνη τροπή: Ο Ρασίντ κινδυνεύει

Τι θα έκανες αν τα έχανες όλα σε μια στιγμή; Τον έρωτα της ζωής σου, τον πατέρα σου, τους φίλους σου, την ελευθερία σου; Ο Μάρκος στα 20 του χρόνια νόμιζε ότι τα είχε όλα. 

Δείτε το επεισόδιο ΕΔΩ

Δείτε όλα τα επεισόδια ΕΔΩ

Τι θα δούμε στο σημερινό διπλό  επεισόδιο:

Ο γάμος της Έλλης και του Αλέξη κλονίζεται, αλλά ο Μάρκος δεν μπορεί να το χαρεί καθώς το άλλο μέρος του σχεδίου του παίρνει επικίνδυνη τροπή: Ο Ρασίντ κινδυνεύει και θα πρέπει να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αντώνη για να επιζήσει. Η Ναταλία ζητά από τον Πέτρο να σταματήσουν να βρίσκονται, για να μην αποκαλυφθούν, ενώ η Δανάη αναλαμβάνει να αλλάξει γνώμη στον Αλέξη για την κάθοδό του στην πολιτική.

Ο Φίλιππος δείχνει στη μητέρα του τις παλιές φωτογραφίες της Έλλης με τον Μάρκο που βρήκε, ξυπνώντας ακόμη πιο οδυνηρές αναμνήσεις. Ο Ρασίντ παίζει διπλό παιχνίδι και δεν διστάζει να προδώσει τον Μάρκο, την ώρα που εκείνος βρίσκεται σε ραντεβού με την Έλλη. Προσπαθώντας να παίξει ακόμη περισσότερο με τα όρια της παλιάς του αγαπημένης, θα μπει σε ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι, με άγνωστη κατάληξη…


Το εργο

Με τα μάτια του ανθρώπου και την εκδικητικότητα του λύκου

Έρημος. Χρυσή και αχανής. Καραβάνια με καμήλες. Ένας άντρας, μέσα σε αυτό το τοπίο, οδηγεί ένα μαύρο τζιπ. «Δε γύρισα για απαντήσεις. Για εκδίκηση γύρισα», είναι τα πρώτα λόγια του Μάρκου, του ΤΙΜΩΡΟΥ.
Κι ύστερα γυρνάει το χρόνο πίσω, σαν η άμμος της ερήμου να έχει μπει στην κλεψύδρα του χρόνου. Η ίδια άμμος, η ίδια έρημος. Και θυμάται το ταξίδι στο Μαρόκο με τον αδελφικό του φίλο σε αυτή την έρημο και συνειδητοποιεί το τι του είχε συμβεί. Ολόκληρο το παζλ της ζωής του συμπληρώνεται. Κάθε κομμάτι… «Αυτός με πρόδωσε. Σε αυτό το μέρος έγιναν όλα. Σε αυτό το μέρος σταμάτησε ο χρόνος για μένα».
Η ιστορία μας μεταφέρει 19 χρόνια πίσω, στο Μαρόκο, στο Μαρακές, όπου δύο νέα παιδιά, δύο παιδικοί φίλοι, ξέγνοιαστοι, κάνουν τις διακοπές τους. Όμως πίσω από φαίνεσθαι υπάρχει το είναι. Όταν σηκώσει κανείς την κουρτίνα, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Ο Μάρκος, τότε, δεν το ξέρει. Είναι αθώος. Αποκαλύπτεται, μέσω των άλλων, η δολοπλοκία, το γιατί συνέβη όλο αυτό, η πλεκτάνη εναντίον του. Η επιτυχής απόπειρα καταστροφής της ζωής του…

Παίρνει το ηθικό δίκαιο στα χέρια του και ξεκινάει μια αναζήτηση αυτών των οποίων τον έβλαψαν, με στόχο την απόλυτη τιμωρία τους.

Ο μόνος λόγος για να ζήσει: η εκδίκηση !



Σχολιάστε εδώ