Κίνδυνος ναυτικού αφοπλισμού του Ισραήλ από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών – Του Εμμ. Γούναρη

Κίνδυνος ναυτικού αφοπλισμού του Ισραήλ από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών – Του Εμμ. Γούναρη


Του
Δρος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΟΥΝΑΡΗ
Εμπειρογνώμονος, Πρεσβευτού ε.τ.,
Διδάκτορος του Πανεπιστημίου του Βερολίνου (FU Berlin)


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις σε Λίβανο, Γάζα, Συρία και Ιράν αποσκοπεί στο να διευρύνει την εδαφική έκταση της χώρας του στη Γάζα, σε τμήματα του Λιβάνου, της Συρίας, όπως και σε τμήματα της Τουρκίας, στην Κύπρο και σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου, όπως η Ρόδος κ.ά. Απόδειξη το ότι υψώνει στις περιοχές που κατακτά στον Λίβανο την ισραηλινή σημαία – ψευδώς το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι με τα χτυπήματα στον Λίβανο αποσκοπεί στη διάλυση της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ αρνείται να προβεί σε ανακωχή και παύση των εχθροπραξιών, όπως του ζητούν τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, Ρωσία, και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Οι πέντε αυτές μεγάλες δυνάμεις και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών βλέπουν την πραγματικότητα, με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τις επιπτώσεις των βομβαρδισμών, και έχουν αντιληφθεί πλέον ότι ο σκοπός του Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα η επέκταση της εδαφικής του έκτασης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τις ΗΠΑ, τα μόνιμα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και άλλα κράτη, προκειμένου να εξαναγκάσουν το Ισραήλ να προβεί σε ανακωχή και στο τέλος του πολέμου και να δεχθεί τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, όπως πολλά κράτη έχουν ήδη αναγνωρίσει, σκέφτονται, όσο δύσκολο και αν φαίνεται, να προβούν σε ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ με αεροπλανοφόρα και άλλα πολεμικά σκάφη των μονίμων κρατών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τότε, όμως, σίγουρα το Ιράν, με την ευκαιρία του ναυτικού αποκλεισμού, θα αντιδράσει και αυτό, επιτιθέμενο στο Ισραήλ με πυραύλους που θα φέρουν πυρηνικές κεφαλές, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει το Ισραήλ στο Ιράν.

Ο θάνατος χιλιάδων αμάχων, ιδίως γυναικών και παιδιών, από τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην αιματοβαμμένη Γάζα, έχει πλέον συγκινήσει όλο τον κόσμο. Το Ισραήλ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όπως οι βομβαρδισμοί της Αγγλίας στη Δρέσδη και της Αγγλίας και των ΗΠΑ στο Βερολίνο, με θύματα χιλιάδες αμάχους.

Έναν τέτοιο ναυτικό αποκλεισμό πραγματοποίησαν τα Ηνωμένα Έθνη πριν από χρόνια στη Νότια Αφρική λόγω του Απαρτχάιντ και στην Ελλάδα η Κοινωνία των Εθνών, το 1917, στην Αθήνα και στον Πειραιά, με βομβαρδισμούς –ακόμη υπάρχουν βομβαρδισμένα από τότε κτίρια στην οδό Πειραιώς–, λόγω αρνήσεως του βασιλέως Κωνσταντίνου της Ελλάδος να ενταχθεί η Ελλάδα στις Δυνάμεις της Αντάντ.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι αν το Ισραήλ τολμήσει να προχωρήσει στην κατάληψη τμήματος της Τουρκίας, όπως ισχυρίζεται ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ή, όπως σκεφτόμαστε εμείς, τμήματος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, και ίσως και της Κύπρου, αμέσως η Τουρκία και η Ελλάδα, παρά τις διαφορές τους, θα αντιδράσουν με όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις τους εις βάρος του Ισραήλ. Το Ισραήλ καλό είναι να το γνωρίζει αυτό. Η ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα καλό είναι να κρατούν, αν μη τι άλλο, απόσταση από τις «καλές σχέσεις» της Ελλάδος με το Ισραήλ και να σκέφτονται το μικρό κοριτσάκι στη Γάζα, που μετέφερε στην πλάτη του το μικρό αδελφάκι του, που από τους βομβαρδισμούς δεν μπορούσε να περπατήσει! Όπως επίσης τα εκατοντάδες σκοτωμένα παιδιά.

Πάντα μνημονεύουμε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τη ναζιστική Γερμανία, τώρα θα μνημονεύουμε και το Ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων από τους Εβραίους! Μπράβο, κύριε Νετανιάχου, θα τρίζουν τα κόκκαλα των Εβραίων του Ολοκαυτώματος για τις πράξεις σας. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός οφείλει να γνωρίζει ότι στο διεθνές δίκαιο υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας. Η Χαμάς φόνευσε εκατοντάδες συμμετέχοντες σε συναυλία, κάτι λυπηρό και απαράδεκτο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσείς θα πρέπει να φονεύσετε αδιακρίτως χιλιάδες Παλαιστινίους και αμάχους!

Η Χαμάς έσκαβε στη Γάζα, που αποτελεί επικράτεια του κράτους του Ισραήλ, χιλιάδες στοές και λαγούμια. Οι μυστικές σας υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τις κατασκευές αυτές;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ