ΚΑΙΡΟΣ: Ισχυρός αντικυκλώνας επηρεάζει το σύστημα βροχοπτώσεων στη Μεσόγειο

ΚΑΙΡΟΣ: Ισχυρός αντικυκλώνας επηρεάζει το σύστημα βροχοπτώσεων στη Μεσόγειο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Αίθριος καιρός γενικά, με λίγες, τοπικές, αραιές νεφώσεις. Λίγες, ασθενείς τοπικές βροχές, άνευ σημασίας, θα σημειωθούν πρόσκαιρα σε Σποράδες, Εύβοια (κυρίως στις ανατολικές παράκτιες περιοχές), Βόρεια Κρήτη (κυρίως στα βορειοδυτικά).

Η θερμοκρασία αμετάβλητη, φτάνοντας στα δυτικά στους 24– 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 22 – 24 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νότιοι, εντάσεως 4 – 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο παραμένουν βόρειοι – βορειοανατολικοί, όπου θα φτάσουν στα 4 – 6 και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο στα 7 Μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια και στα νησιά του Αιγαίου μέχρι τους 23 – 24 βαθμούς και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά στους 24 – 26 βαθμούς. Οι άνεμοι στα δυτικά κυρίως νότιοι, εντάσεως 3 – 4 και τοπικά 5 Μποφόρ και στα ανατολικά και στο Αιγαίο βόρειοι – βορειοανατολικοί, όπου θα φτάσουν στα 4 – 6 και στο Κεντρικό και Βόρειο τοπικά στα 7 Μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ: Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει στα ηπειρωτικά στους 25 – 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στους 23 Στασιμότητα με… πινελιές φθινοπώρου 24 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί στο Αιγαίο, ενισχυμένοι στα 4 – 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ, και στο Ιόνιο κυρίως νότιοι, όπου θα φτάσουν στα 3 – 4 Μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, με την απουσία των φαινομένων να συνεχίζεται. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια και στα νησιά του Αιγαίου στους 23 – 24 βαθμούς, στα δυτικά στους 25 – 27 και στα νότια στους 24 – 25 βαθμούς. Οι άνεμοι βοριάδες στα ανατολικά, ενώ θα παραμείνουν τοπικά ενισχυμένοι στο Αιγαίο.

ΠΕΜΠΤΗ– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση, με τον υδράργυρο σε κανονικές τιμές για την εποχή. Οι βοριάδες στο Αιγαίο φαίνεται να ενισχύονται λίγο περισσότερο, ενώ θα σημειωθούν ασθενή, πρόσκαιρα και τοπικού χαρακτήρα, φαινόμενα στις ανατολικές προσήνεμες κυρίως περιοχές.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Η θερμοκρασία σε φθινοπωρινά επίπεδα, με λίγα φαινόμενα, άνευ σημασίας, κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα. Οι άνεμοι στα ανατολικά βόρειοι ενισχυμένοι στο Αιγαίο. Τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατεί ψύχρα ακόμη και σε πεδινές περιοχές και κρύο σε ορεινά υψόμετρα, διότι μεγαλώνει και η νύχτα.

Μέχρι και το πρώτο περίπου επταήμερο του Νοεμβρίου μόνο οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν φθινόπωρο, αφού θα συνεχιστεί η απουσία φαινομένων, ενώ ακόμα δεν έχει κλειδώσει το πότε θα δούμε αξιόλογες βροχές στην περιοχή μας.

Αυτό οφείλεται σε έναν ισχυρό αντικυκλώνα ο οποίος επηρεάζει μεγάλο μέρος της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, εμποδίζοντας την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών προς την περιοχή μας. Θα δούμε αν θα αλλάξει σταδιακά η κατάσταση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, όπως φαίνεται από κάποια προγνωστικά μοντέλα.

Εδώ θα είμαστε, να αναλύουμε κάθε νέο καιρικό σενάριο μέσα από την ιστοσελίδα μου GreekWeather.Org (ή στα social media μου), «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» και την ιστοσελίδα paron.gr.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Pixabay


Σχολιάστε εδώ