Πλήρωσε τα λάθη με ήττα ο Ολυμπιακός στο Μόναχο!

Πλήρωσε τα λάθη με ήττα ο Ολυμπιακός στο Μόναχο!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε απ’ την Μπάγερν στο Μόναχο 84-80 για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας διότι όπως και στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Αναντολού Εφές, έτσι και απόψε έχασε ένα δικό του παιχνίδι.

Με τέσσερις πόντους του Μουστάφα Φαλ κι ακόμα δύο του Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά -όπως συνηθίζει- το παιχνίδι με την Μπάγερν (2-6, 2′). Στη συνέχεια όμως, μια σειρά από βιαστικές επιλογές στην επίθεση και η έλλειψη έντασης στην άμυνα, επέτρεψαν στη Μπάγερν να «τρέξει» ένα σερί 9-0 (11-6, 5′).

Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε «απάντηση» για τους «ερυθρόλευκους» και με δύο γρήγορα καλάθια έφερε το παιχνίδι στο 13-12 στο 7′, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου με τρίποντο στο 8′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (15-15) και λίγο αργότερα έδωσε ισχνό προβάδισμα στην ομάδα μας (18-19, 9′), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 20-19. Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός βρήκε νέο πρωταγωνιστή επιθετικά στο πρόσωπο του Λούκα Βιλντόζα.

Ο Αργεντινός γκαρντ με πέντε δικούς του πόντους και μια ασίστ έφερε το ματς στο 24-26 στο 12′. Η Μπάγερν κατάφερε να προσπεράσει με 32-28 στο 16′ αλλά οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν ένα υπέροχο κλείσιμο στην περίοδο, «έτρεξαν» ένα σερί 15-0 με «νηφαλιότητα» στην επίθεση και συγκέντρωση στην άμυνα και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 11 πόντους (32-43)!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Βεζένκοφ και Παπανικολάου να «χτυπούν» από τα 6.75 (37-49, 23′) και τους γηπεδούχους να «πληρώνουν» με το ίδιο νόμισμα την ομάδα μας (42-49, 24′). Τα λάθη και η κακή άμυνα έφεραν ένα σερί 10-0 της Μπάγερν (47-49, 26′), μέχρι το τρίποντο του Τόμας Γουόκαπ να κάνει το σκορ 47-52. Στο 27′ οι Γερμανοί προσπέρασαν (55-54), όμως οι Σάσα Βεζένκοφ και Εβάν Φουρνιέ κράτησαν σε θέση οδηγούν τον Ολυμπιακό (55-59), με την περίοδο να κλείνει στο 59-61.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι Έντουαρντς και Μπούκερ συνέχισαν να «πληγώνουν» την ομάδα μας, όμως δύο διαδοχικά τρίποντα των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσαν λύση επιθετικά (66-71, 34′). Στη συνέχεια όμως, η αδράνεια στην άμυνα και οι κακές επιλογές στην επίθεση επέτρεψαν στους γηπεδούχους εννέα αναπάντητους πόντους (75-71, 36′) με το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι.

Δύο σερί τρίποντα των Γουόκαπ και Ντόρσεϊ μείωσαν στο 1 πόντο (79-78 38′), όμως ο Νέιπιερ ευστόχησε σε ένα κρίσιμο τρίποντο (82-78), την στιγμή που ο Σάσα Βεζένκοφ αστόχησε σε δύο δικές του προσπάθειες στην «εκπνοή», με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 84-80.

Μπαρτζώκας: «Χάσαμε την συγκέντρωσή μας»

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με την Μπάγερν, ο κόουτς της ομάδας μας, Γιώργος Μπαρτζώκας, στάθηκε στους παράγοντες που οδήγησαν στην ήττα.

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, όπως περιμέναμε να είναι. Η Μπάγερν έχει μεγάλη βελτίωση, το έδειξε κόντρα στη Ρεάλ κυρίως, αλλά και σήμερα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12 πόντους και μας ανάγκασε να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Στο δικό μας επίπεδο, ήταν είμαστε 12 πόντους μπροστά στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου χρειάζεται απλώς να ελαχιστοποιήσεις τα λάθη, να προστατεύσεις την μπάλα, να έχεις υπομονή, να παίρνεις τα αμυντικά ριμπάουντ και να παίζεις ως ομάδα. Εμείς κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Πήραμε κάποια σουτ για να τελειώσουμε το παιχνίδι την στιγμή που η Μπάγερν μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα βάζοντας κάποια μεγάλα σουτ από κάποιους πολύ καλούς «3pointers». Είχαμε λάθη, επιτρέψαμε 50 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, κι αυτά ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην ήττα. Συγχαρητήρια στην Μπάγερν, καλη τύχη στα προσεχή παιχνίδια».

Ερωτηθείς για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Ήταν εκπληκτική. Το γήπεδο, η ατμόσφαιρα, όλα πολύ πολιτισμένα. Σε αθλητικά πλαίσια, δεν έχω παράπονο για οτιδήποτε. Υπέροχη ατμόσφαιρα για ένα καλό παιχνίδι»..

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τον Κάρσεν Έντουαρντς ανέφερε: «Νομίζω αυτή την στιγμή ωριμάζει, από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει το ταλέντο την ικανότητα να σκοράρει. Τώρα, όλη η ομάδα τον βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Η Μπάγερν είναι μια δύσκολη ομάδα να ανταγωνιστείς, με υψηλό τέμπο, με δύο ψηλούς που παίζουν πρόσωπο στο καλάθι κυρίως, έτσι είναι ένα καλός συνδιασμός για εκείνον για να δείξει το ταλέντο του».

Δεκάλεπτα: 20-19, 32-43, 59-61, 84-80

Με πληροφορίες από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/olympiacosbc.org

 


Σχολιάστε εδώ