Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση» με 5 νεκρούς και 22 τραυματίες στην Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία TUSAS

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση» με 5 νεκρούς και 22 τραυματίες στην Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία TUSAS

Πέντε νεκροί και 22 τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σε βαριά κατάσταση

Μια «τρομοκρατική» επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, αφήνοντας «νεκρούς και τραυματίες» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια.

«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην Άγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», είπε ο υπουργός στο X.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της TUSAS, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή.

Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ δήλωσε ότι η χώρα δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από την αμυντική βιομηχανία και το «ταξίδι της Εθνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογίας».

«Η Τεχνολογική Πρωτοβουλία και η αμυντική μας βιομηχανία είναι τα κλειδιά για μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία», είπε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας καταδίκασε επίσης την επίθεση, λέγοντας: «Έχει ξεκινήσει έρευνα από την Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας σχετικά με την προδοτική τρομοκρατική επίθεση, με έναν γενικό εισαγγελέα και οκτώ εισαγγελείς να αναλάβουν την υπόθεση».

Με πληροφορίες και φωτο από Anadolu


Σχολιάστε εδώ