Με βήμα ταχύ προς τη διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ

Με βήμα ταχύ προς τη διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ

–Για οργανωμένο σχέδιο κατηγορούν τον Στ. Κασσελάκη

Σε κακόγουστο ριάλιτι παραπέμπουν όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Απωθητικό για τους ψηφοφόρους αλλά και γενικότερα τους πολίτες και ταυτόχρονα υπονομευτικό για το μέλλον του κόμματος. Καταστάσεις πρωτόγνωρες και γεγονότα εκτός ορίων πολιτικής κουλτούρας.

Η αποδόμηση και η απαξίωση ενός πολιτικού φορέα που κυβέρνησε επί μία τετραετία, και μάλιστα εκ των έσω, είναι πρωτοφανείς. Η διάσπαση δείχνει να είναι αναπότρεπτη. Το Συνέδριο το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου φαίνεται να είναι το πεδίο όπου οι αντίπαλες ομάδες θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή τους λογαριασμούς τους, ωστόσο, αυτήν τη στιγμή δεν είναι βέβαιο αν θα πραγματοποιηθεί κανονικά ή θα αναβληθεί για αργότερα. Κάτι που οξύνει έτι περισσότερο τα πνεύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, υπό την καθοδήγηση των «87», να αποκλείσει από υποψήφιο τον Στ. Κασσελάκη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του τελευταίου και των υποστηρικτών του. Η εκπεφρασμένη πρόθεσή του είναι να επιχειρήσει να ανατρέψει την απόφαση αυτή στο Συνέδριο. Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, ωστόσο, επισημαίνουν ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 24 Οκτωβρίου και πως κανένα Συνέδριο δεν μπορεί να ανατρέψει μια καταστατική διαδικασία. Σε μια τέτοια εξέλιξη, ο κ. Κασσελάκης έχει καταστήσει σαφές ότι θα διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα αποχωρήσει, παίρνοντας μαζί του έναν μεγάλο αριθμό στελεχών.

Ήδη βουλευτές που κινούνται στον πυρήνα των υποστηρικτών του δήλωσαν ότι στη περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης θα αποχωρήσουν από το κόμμα και θα ανεξαρτητοποιηθούν. Με αφορμή τις πιο πρόσφατες κινήσεις του (επιθέσεις σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δημιουργία ιστοσελίδας, συκοφαντικές αναφορές για τη λειτουργία του κόμματος κ.ά.), αρκετά στελέχη τον κατηγορούν ευθέως ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο με απώτερο σκοπό τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών υποστηρίζουν ότι το σχέδιο υπήρχε εξαρχής και τέθηκε σε εφαρμογή από τις ευρωεκλογές και μετά. Δεδομένου ότι απομένει ένας και πλέον μήνας από την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν, και φυσικά όχι με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ