Η Τουρκία συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι της

Η Τουρκία συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι της

Ενώ η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να βρει τρόπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στη Λιβύη, η Τουρκία συνεχίζει να παίζει το βρώμικο παιχνίδι της, στηρίζοντας και στρατιωτικά την προσωρινή κυβέρνηση Ντμπεϊμπά στην Τρίπολη, την οποία δεν αναγνωρίζει το Κοινοβούλιο.

Η πηγή, εξάλλου, της συνεχιζόμενης έντασης είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης αυτής να παραμείνει στην εξουσία παρότι έχει λήξει η θητεία της, προκαλώντας προσκόμματα στη διεξαγωγή εκλογών. Έτσι, ένα ακόμη τουρκικό πλοίο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε όπλα στην κυβέρνηση της Τρίπολης, αρνήθηκε τον έλεγχο από τα πλοία της επιχείρησης «IRIΝΙ».

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Σύμφωνα με στοιχεία της ειρηνευτικής επιχείρησης, 12 τουρκικά πλοία έχουν αρνηθεί το τελευταίο διάστημα τον έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν μεταφέρουν όπλα στη σπαρασσόμενη από τις εμφύλιες διαμάχες χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Μήπως θα έπρεπε η Αθήνα να θέσει το θέμα αυτό σε επίπεδο ΕΕ, καθώς η κατάσταση στη Λιβύη αφορά άμεσα όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη;

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ