Με τραμπουκισμούς πάνε να επιβάλουν «δικό τους νόμο» οι μουσουλμάνοι της Θράκης

Με τραμπουκισμούς πάνε να επιβάλουν «δικό τους νόμο» οι μουσουλμάνοι της Θράκης

–Χωρίς καμία αντίδραση από το επίσημο ελληνικό κράτος

Mας προκαλεί εντύπωση το ότι δεν υπήρξε ούτε καταγγελία ούτε καν αυτεπάγγελτη παρέμβαση για όσα συνέβησαν στην Ξάνθη, με τον προπηλακισμό και την παρεμπόδιση του νόμιμου μουφτή να εισέλθει στο τζαμί στον Πλάτανο και να προσευχηθεί.

Του επιτέθηκαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι παλικαράδες, που έχουν τις πλάτες του τουρκικού προξενείου, επιβάλλο­ντας στην πράξη τον «δικό τους νόμο» στη Θράκη. Και έτσι φέρνουν σε δύσκολη θέση τους δύο νόμιμους μουφτήδες, που προσπαθούν να ανασυντάξουν τις μουφτείες, αλλά και όλους τους ιμάμηδες, που έχουν διοριστεί σε τζάμια σε ολόκληρη τη Θράκη.

Ας ελπίσουμε ότι η σιωπή απέναντι στους τραμπουκισμούς των νόμιμων μουφτήδων δεν είναι ένα πρώτο δείγμα ανοχής έναντι των εκπροσώπων του «τουρκισμού» στη Θράκη.


Η Άγκυρα στηρίζει τον «τουρκισμό» στη Θράκη

Παρέλαση από όλα τα επίσημα κυβερνητικά γραφεία στην Άγκυρα, ακόμα και από το Προεδρικό Μέγαρο, έκαναν οι δύο ψευδομουφτήδες, συνοδευόμενοι από διάφορους που δηλώνουν προεδρείο της Συμβουλευτικής Επιτροπής «Τούρκων Δυτικής Θράκης». Εκτός από τον Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν δεκτοί από τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Παιδείας και διάφορους άλλους θεσμούς.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα ήθελε να διαμηνύσει ότι συνεχίζει με κάθε τρόπο τη στήριξη του «τουρκισμού» στη Θράκη και συγχρόνως να συζητήσει ειδικά θέματα που αφορούν τη μειονοτική εκπαίδευση και την ανάδειξη μουφτήδων αλλά και την ίδρυση «τουρκοσυλλόγων» στη Θράκη, ώστε να επικαιροποιηθεί η ατζέντα εν όψει της συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ