Γ. Μαντζουράκης στο “Π”: Για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Γ. Μαντζουράκης στο “Π”: Για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Εβδομάδα Ευρώπης αυτή που έρχεται, μετά τις επιτυχίες της Εθνικής μας, κρύβοντας δοκιμασίες για τους εκπροσώπους μας. Που εύχομαι και ελπίζω να φέρουν όσο περισσότερους βαθμούς μπορούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τους έχει μεγάλη ανάγκη.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Βικτόρια Πλζεν, ομάδα διόλου εύκολη και με συνεπή ευρωπαϊκή παρουσία. Όμως στην Τούμπα τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα για κάθε αντίπαλο, ενώ και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν δείξει σθένος και αποφασιστικότητα. Με την απαραίτητη συγκέντρωση και σοβαρότητα, θα τα καταφέρουν.

Ο Ολυμπιακός πάει για το διπλό στο Μάλμε και είμαι της άποψης ότι μπορεί να το πάρει. Δεν είναι κάτι φοβερό οι Σουηδοί, και ας έπληξαν τον ΠΑΟΚ – ήταν πολύ τυχεροί τότε. Τώρα τα δεδομένα θα είναι ασφαλώς πιο δύσκολα γι’ αυτούς, απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο και αρχίζει σιγά σιγά να εμφανίζει τις αρετές της.

Πιο δύσκολη θεωρώ ότι είναι η αποστολή του Παναθηναϊκού, ο οποίος, εκτός του διαμετρήματος της Τσέλσι, έχει να λύσει πρώτα τα δικά του ζητήματα. Οφείλει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να αξιοποιήσει τις ποιοτικές μονάδες που διαθέτει. Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα προσεγγίσει το παιχνίδι απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Αγγλίας και της Ευρώπης γενικότερα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ