ΚΑΙΡΟΣ: Χαμηλές θερμοκρασίες και ανομβρία την εβδομάδα που έρχεται

ΚΑΙΡΟΣ: Χαμηλές θερμοκρασίες και ανομβρία την εβδομάδα που έρχεται


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ:Λίγα, ασθενή τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν σε περιοχές της Θεσσαλίας (κυρίως τα ανατολικά), Σποράδες, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Χαλκιδική, ορεινά Θράκης, νησιωτικά Βορειοανατολικού Αιγαίου, Ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, ορεινά Κρήτης και Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρα φαινόμενα, τοπικού χαρακτήρα, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και σε περιοχές της δυτικής – βορειοδυτικής χώρας. Οι θερμοκρασίες σε φθινοπωρινά επίπεδα, καθώς θα φτάσουν στους 17 – 19 βαθμούς στα βόρεια, στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 18 – 20 και τοπικά στους 21 – 22 βαθμούς και στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα στους 23 – 24 βαθμούς.

Οι άνεμοι στα δυτικά παραμένουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί και θα φτάσουν στα 4 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο εξακολουθούν να είναι βορειοανατολικοί, φτάνοντας στα 4 – 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Λίγα φαινόμενα, πρόσκαιρα και τοπικού χαρακτήρα, θα σημειωθούν στα ανατολικά προσήνεμα, με έμφαση στα ορεινά – ημιορεινά. Μεγάλα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας, με λίγες τοπικές, παροδικές, νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 – 23 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα στους 24 – 25 βαθμούς. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο, στα 4 – 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, και στο Ιόνιο Χαμηλές θερμοκρασίες και ανομβρία ανατολικοί – νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση.

ΤΡΙΤΗ: Ο άνομβρος καιρός συνεχίζεται στη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις φθινοπωρινές θερμοκρασίες και τους ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο, όπου θα φτάσουν στα 4 – 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές– νοτιοανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας στα 3 – 5 Μποφόρ.

Λίγα, πρόσκαιρα, φαινόμενα θα σημειωθούν σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της ανατολικής προσήνεμης χώρας. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει στους 20 – 22 βαθμούς, στα ανατολικά στους 22 – 24 και στα δυτικά ηπειρωτικά, τοπικά, στους 25 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Οι καλές καιρικές συνθήκες συνεχίζονται, με λίγα φαινόμενα να σημειώνονται τοπικά στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές, κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι βοριάδες στο Αιγαίο, όπου θα φτάσουν στα 4 – 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει στους 22 – 23 βαθμούς, στα ανατολικά στους 22 – 23 και τοπικά στα δυτικά στους 25 – 26 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ: Οι βοριάδες στο Αιγαίο παραμένουν ενισχυμένοι, με λίγα, ασθενή, τοπικά φαινόμενα να σημειώνονται, εξαιτίας του βοριά, στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές, με έμφαση στα ορεινά – ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 23 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα στους 24 – 26 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΑΒΒΑΤΟ: Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού, με ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο και ασθενή τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά προσήνεμα. Η θερμοκρασία παραμένει σε φθινοπωρινά επίπεδα, γύρω στους 22 – 24 βαθμούς.

Μετά τις 25 – 26 Οκτωβρίου, και όσο θα βαδίζουμε προς τις τελευταίες ημέρες του μήνα, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να αρχίσουν να μας προσεγγίζουν ατμοσφαιρικές διαταραχές από τα δυτικά, μιας και φαίνεται να εξασθενεί το αντικυκλωνικό πεδίο υψηλών πιέσεων που εμπόδιζε τα συστήματα να εισέρχονται στη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο.

Οι θερμοκρασίες έως και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν σε φθινοπωρινά επίπεδα, ενώ είναι πιθανό τις τελευταίες ημέρες του μήνα να δούμε και χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα, κυρίως στη βόρεια χώρα. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες κατά πόσο θα επαληθευτεί αυτό το σενάριο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Pixabay


Σχολιάστε εδώ