Αλλάζει τη βιτρίνα του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

Αλλάζει τη βιτρίνα του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

–Ο ρόλος Γερουλάνου, Διαμαντοπούλου και Δούκα

Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν τις πρώτες κινήσεις του Ν. Ανδρουλάκη στην κομματική σκακιέρα, που θα σηματοδοτούν το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Κινήσεις που θα αντανακλούν την πρόθεσή του να ανοίξει το εσωκομματικό παιχνίδι προς όλες τις πτέρυγες. Δηλαδή, καμία σχέση με τον συγκεντρωτικό – κλειστοφοβικό τρόπο με τον οποίο διοίκησε το Κίνημα τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια. Τα χρονικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή του δεν είναι άπειρα, το δε 60% με το οποίο επικράτησε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής δεν συνιστά «λευκή επιταγή», και δη με βάθος τετραετίας.

Αν το αμέσως επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία, ο κ. Ανδρουλάκης θα κερδίζει συνεχώς χρόνο και πόντους στο εγχώριο πολιτικό χρηματιστήριο. Αν αυτό συνδυαστεί με την παρατεινόμενη φθορά της κυβέρνησης, θα πρόκειται για το ιδανικό σενάριο. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να είναι καθηλωμένο σε ποσοστά της τάξεως του 13% – 14%, η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη για τον κ. Ανδρουλάκη. Μεγάλη σημασία έχει η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται το Κίνημα, πολιτικά και δημοσκοπικά, την άνοιξη του 2025. Περίπτωση να υπάρξουν κινήσεις αμφισβήτησης τόσο σύντομα μετά τις εσωκομματικές εκλογές δεν υφίσταται, πλην όμως οι γκρίνιες και οι διαφωνίες θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις αλλαγές που σχεδιάζει στη δομή και στη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ. Η συγκρότηση Πολιτικού Συμβουλίου, ο σχηματισμός σκιώδους κυβέρνησης και η καθιέρωση «πρωινού καφέ» στη Χαριλάου Τρικούπη αποτελούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις κύριες προτεραιότητές του. Στο Πολιτικό Συμβούλιο θα συμπεριλάβει τους Π. Γερουλάνο και Άν. Διαμαντοπούλου, ενώ Μιχ. Κατρίνης και Ν. Γιαννακοπούλου θα καταλάβουν θέση στη σκιώδη κυβέρνηση. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο ρόλος του Χ. Δούκα, ο οποίος λόγω των δημαρχιακών καθηκόντων του έχει περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή του.

Αυτού του είδους τα όργανα (Πολιτικό Συμβούλιο, σκιώδης κυβέρνηση κ.ά.) έχουν δοκιμαστεί κατά το παρελθόν από όλα σχεδόν τα μεγάλα κόμματα. Άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη επιτυχία. Μένει να δούμε ποια τύχη θα έχουν αυτήν τη φορά στο ΠΑΣΟΚ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ