Euroleague: Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Πόλη απ’ την Εφές

Euroleague: Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Πόλη απ’ την Εφές

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Εφές στην Πόλη με 91-89 για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, «πληρώνοντας» τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Με ωραίες συνεργασίες στην επίθεση και μεγάλη προσήλωση στην άμυνα, ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με την Εφές στην Πόλη. Επέτρεψε μόλις 11 πόντους στους γηπεδούχους, την στιγμή που εκείνος -με πρωταγωνιστή επιθετικά τον Σάσα Βεζένκοφ- σκόραρε 23, κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 9 ασίστ και μόλις 1 λάθος.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αναφέρει στη ιστοσελίδα: “Στη δεύτερη περίοδο, η χαλάρωση στην άμυνα, επέτρεψε στην Εφές να αποκτήσει επιθετικό ρυθμό και να πλησιάσει στον πόντο (41-42) με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο. Το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 41-44 χάρη σε μια ωραία φάση στην εκπνοή με τον ΜακΚίσικ να τρέχει όλο το γήπεδο και να πασάρει στη γωνία, στον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε «τρελό» ρυθμό. Ένα «goal – foul» του Μουστάφα Φαλ έκανε το 47-51 για τον Ολυμπιακό στο 25′, με τους Εβάν Φουρνιέ και Σέιν Λάρκιν να πρωταγωνιστούν στην συνέχεια, στο ρεσιτάλ τριών πόντων που ακολούθησε. Το αμυντικό ριμπάουντ ήταν μεγάλη «πληγή» για την ομάδα μας και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν (61-61,28′).

Όμως τρία τρίποντα από τους Σάσα Βεζένκοφ, Σακίλ ΜακΚίσικ και Εβάν Φουρνιέ έδωσαν «ανάσα» πέντε πόντων στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου (65-70). Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι, με την Εφές να περνάει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο 37′.

Οι Φουρνιέ και Φαλ ήταν εύστοχοι στις ελ. βολές και κράτησαν μέσα στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό, όμως στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, τρία διαδοχικά λάθη στην επίθεση επέτρεψαν στην Εφές να πάρει τη νίκη με 91-89.”

Δεκάλεπτα: 11-23, 41-44, 65-70, 91-89



Σχολιάστε εδώ