Ξεκίνησαν Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Νομικούς Εισηγητές στο Κτηματολόγιο σε 10 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

Ξεκίνησαν Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Νομικούς Εισηγητές στο Κτηματολόγιο σε 10 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Ναυπλίου, Βόλου, Θήβας, Έδεσσας, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Κορίνθου, Λάρισας, Ρόδου και Φλώρινας, ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του Μητρώου Νομικών Εισηγητών. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αναβάθμιση της νομικής υποστήριξης των διαδικασιών του Κτηματολογίου, σε άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων.

Από σήμερα, 17 Οκτωβρίου 2024 ξεκίνησαν τα πρώτα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία θα προσφέρουν στους νομικούς εισηγητές εξειδικευμένη γνώση σχετικά με:

  • Την κτηματολογική νομοθεσία και τις βασικές αρχές λειτουργίας του Κτηματολογίου.
  • Τις διαδικασίες νομικού ελέγχου και τα βήματα για τη σύνταξη εισηγήσεων.
  • Τις καταχωρήσεις στο Σύστημα Πληροφοριών Ελληνικού Κτηματολογίου (ΣΠΕΚ) και τις διαδικασίες διαχείρισης εγγραπτέων πράξεων με γεωμετρικές μεταβολές.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε: «Καλούμε τους δικηγόρους από όλους τους Συλλόγους να συμμετάσχουν ενεργά στον στόχο για το μηδενισμό των εκκρεμών πράξεων του Κτηματολογίου ώστε να πετύχουμε σύντομα την ασφάλεια δικαίου που απαιτούν οι συναλλαγές ακινήτων. Διπλασιάσαμε την αμοιβή για κάθε εισήγηση σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε μέχρι το 2023 και δημιουργήσαμε την ψηφιακή πλατφόρμα απομακρυσμένου νομικού ελέγχου πράξεων, κάτι που μας οδήγησε σε διπλασιασμό του ρυθμού αποφάσεων. Συνεχίζουμε με σύμμαχο το νομικό κόσμο της χώρας».

Παρακάτω αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων:

Παρασκευή 18.10.2024, ώρες 15:00 – 19:00

Δευτέρα 21.10.2024, ώρες 15:00 – 19:00

Τρίτη 22.10.2024, ώρες 15:00 – 19:00

Τετάρτη 23.10.2024, ώρες 15:00 – 19:00

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους δικηγόρους-μέλη των ανωτέρω Δικηγορικών Συλλόγων πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας apps.olomeleia.gr.



Σχολιάστε εδώ