Πορεία στα τυφλά για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πορεία στα τυφλά για τον ΣΥΡΙΖΑ

–Θέμα χρόνου η διάσπαση και η διάλυση

Η δαμόκλειος σπάθη της διάσπασης, μίας ακόμη, επικρέμαται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πολλούς, η διάσπαση έχει ήδη επέλθει ουσιαστικά και απομένει μόνο να επικυρωθεί και τυπικά το προσεχές δίμηνο.

Το ερώτημα είναι αν αυτό θα συμβεί στο Συνέδριο ή μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Το βέβαιο είναι ότι η επομένη μέρα δεν θα βρει το κόμμα ενωμένο. Με την κατάσταση που επικρατεί, κάτι τέτοιο θα ήταν το λιγότερο παράδοξο.

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολεμικό, καθώς Στ. Κασσελάκης και «87» δίνουν την εντύπωση ότι δεν μάχονται για τη στρατηγική και την ιδεολογία αλλά για τη σφραγίδα της Κουμουνδούρου. Καθότι αντιλαμβάνονται, με εξαίρεση ορισμένους αιθεροβάμονες, ότι η σύγκρουση θα αφήσει πίσω της ερείπια. Λάδι στη φωτιά, που καίει ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες, έριξε η πρόωρη δημοσιοποίηση στοιχείων από το «πόθεν έσχες» του κ. Κασσελάκη. Η αντίδραση του έκπτωτου προέδρου ήταν έντονη. Πρώτα έστειλε εξώδικο προς την Κεντρική Επιτροπή, ζητώ­ντας παράλληλα την παραίτηση της γραμματέως Ρ. Σβίγκου. Παράλληλα, απείλησε με προσφυγή στον εισαγγελέα σε βάρος του κόμματος του οποίου… φιλοδοξεί να γίνει εκ νέου πρόεδρος. Ανεξάρτητα από το αν θα πραγματοποιήσει ή όχι την α­πειλή του, οι χειρισμοί του έ­χουν επιβαρύνει την όλη ατμόσφαιρα. Όπως επίσης και οι διαρροές από την πλευρά των «87» που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του και αποκλεισμού του από τις εκλογές.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, πάντως, απέρριψε το σχετικό αίτημα, αλλά η ένταση εξακολουθεί σε υψηλούς τόνους. Ω­στόσο, οι «87» εμφανίζονται α­ποφασισμένοι να συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε ο κ. Κασσελάκης να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία. Μέχρι την ημέρα που θα στηθούν οι πρώτες κάλπες μεσολαβεί ενάμισης μήνας. Πολύς χρόνος από πολιτικής απόψεως, κατά τη διάρκεια του οποίου πολλά μπορούν να συμβούν. Ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική και αρκεί μια σπίθα για να πάρει φωτιά το οικοδόμημα.

Άλλωστε, μέχρι την πρώτη αναμέτρηση μεσολαβεί το Συνέδριο, όπου οι αντιμαχόμενες πλευρές θα κατέβουν με σκοπό το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών.

Με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τις διαδικασίες που έπονται αλλά και για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ