Μεγάλο χάσμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Μεγάλο χάσμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Tον πανηγυρικό στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 80 ετών από το Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κίνημα Καρπάθου εκφώνησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Καρπάθιος ο ίδιος, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ομιλία του, με ενδιαφέροντα, όπως ταίριαζε στην ημέρα, ιστορικά στοιχεία, ήταν περίπου 1.500 λέξεις. Όπως μας ενημέρωσαν παρόντες στην εκδήλωση, σε αυτήν τη μακροσκελή ομιλία δεν βρήκε την ευκαιρία ούτε μία λέξη να αφιερώσει ο υπουργός Εξωτερικών στην απειλή που δέχονται τα ελληνικά νησιά από την Τουρκία και στην αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, τα οποία στην περιοχή αυτή της ελληνικής επικράτειας αμφισβητούνται βάναυσα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Δεν γνωρίζουμε εάν το έκανε προκειμένου να μην ενοχληθεί ο κ. Φιντάν, εν όψει της έναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Πάντως, συγκρίνοντας την ομιλία αυτή με τις αντίστοιχες ομιλίες και δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια από τη Λέρο, το Καστελλόριζο και τη Λέβιθα, διαπιστώνουμε ότι, αν μη τι άλλο, υπάρχει πολύ μεγάλο χάσμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά και τους χειρισμούς εν όψει αυτού του διαλόγου…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ