ΚΑΙΡΟΣ: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας εως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

ΚΑΙΡΟΣ: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας εως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΕΜΠΤΗ (17/10): Φθινοπωρινός καιρός στη χώρα και ιδιαίτερα στα ανατολικά με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες θα είναι τοπικά πιο πυκνές σε περιοχές της δυτικής/κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, ανατολική Στερεά, Σποράδες, βόρεια Εύβοια, δυτική Κρήτη, περιοχές της Πελοποννήσου(κυρίως τα ανατολικά και νότια) και Ιόνιο όπου θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες ασθενοβροχές σε τοπικό χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου στα βόρεια θα φτάσει το θερμόμετρο του 19-21 βαθμούς, στα ανατολικά τους 21-23 βαθμούς και μόνο στα δυτικά και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι θυελλώδης στο Αιγαίο τοπικά φτάνοντας τα 5-7 και τοπικά στα κεντρικά και νότια έως 8-9bf, με τους ανέμους στα ανατολικά και τα βόρεια να είναι βορειοανατολικοί και στο Ιόνιο και τα δυτικά κυρίως νοτιοανατολικό ρεύμα 3-5bf και τοπικά 6bf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (18/10): Πρόσκαιρες τοπικές ασθενοβροχές σε περιοχές της δυτικής/κεντρικής Μακεδονίας, ανατολική και βόρεια Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Κυκλάδες. Λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα τοπικά σε ορεινά της Ηπείρου και νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας απουσία των φαινομένων με το κύριο χαρακτηριστικό να είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή και πιο χαμηλές για την ανατολική και την βόρεια χώρα λόγω και του ψυχρού βορειοανατολικού ανέμου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 18-20 βαθμούς, στα ανατολικά θα φτάσει τους 20-21 και στα δυτικά και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου όπως είναι το νησί της Ρόδου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24-26 βαθμούς. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο και τα δυτικά που θα φτάσουν τα 4-5bf και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί θυελλώδης άνεμοι στα 5-7 και τοπικά στα κεντρικά και νότια έως 8-9bf ριπές.

ΣΑΒΒΑΤΟ (19/10): Ασθενή τοπικές βροχούλες συνεχίζονται κυρίως στην ανατολική προσήνεμη χώρα. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε δυτική/κεντρική Μακεδονία, σε περιοχές της Θεσσαλίας(κυρίως τα ανατολικά και βόρεια), ανατολική Στερεά. Επίσης λίγα πρόσκαιρα τοπικά φαινόμενα άνευ σημασίας σε περιοχές της Πελοποννήσου, Ιόνιο και Ήπειρο. Η θερμοκρασία στα δυτικά και στα νησιά των Δωδεκανήσων θα φτάσει τους 22-24 βαθμούς, στα βόρεια τους 18-20 βαθμούς και στα ανατολικά τους 19-21 βαθμούς.

Οι άνεμοι στα δυτικά εξακολουθούν να είναι νοτιοανατολικοί που θα φτάσουν τα 4-6 και τοπικά έως 7bf και στα ανατολικά και το Αιγαίο παραμένουν βορειοανατολικοί που θα φτάσουν στα Πελάγη τα 4-6 και τοπικά έως 7bf.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Pixabay


Σχολιάστε εδώ