Βραβεία Ε.Ε.Α.: Μία λαμπρή βραδιά με την παρουσία προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής και της κοινωνίας και εκατοντάδες παριστάμενους (Φωτο – Βίντεο)

Βραβεία Ε.Ε.Α.: Μία λαμπρή βραδιά με την παρουσία προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής και της κοινωνίας και εκατοντάδες παριστάμενους (Φωτο – Βίντεο)

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024.

Ιδιαίτερη στιγμή για το Ε.Ε.Α. ήταν η παρουσία των δύο πρώην Πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Τη λαμπρή εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης καθώς και δεκάδες βουλευτές από το κυβερνών κόμμα και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ήταν η 8η απονομή των βραβείων, μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός και που στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η φετινή γιορτή της επιχειρηματικότητας, ξεκίνησε με ένα ξεχωριστό χορευτικό πρόγραμμα από τους Ντρέδες και αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε η Ελένη Τσαλιγοπούλου που ερμήνευσε μεγάλες της επιτυχίες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση του Ε.Ε.Α.: https://www.youtube.com/watch?v=FeyKvrBb7JE

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά την απονομή ειδικών τιμητικών βραβείων στους Ολυμπιονίκες μας Απόστολο Χρήστου και Θοδωρή Τσελίδη και στην Παραολυμπιονίκη Λήδα Μανθοπούλου που ανέβασαν ψηλά την ελληνική σημαία αλλά και που έδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι δεν υπάρχουν απάτητες κορυφές.

Για την κατάκτηση ευρωπαϊκών τίτλων βραβεύθηκαν επίσης η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού και η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Στη μεγάλη εκδήλωση τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, και η αριστεία στο πρόσωπο της Στρατονίκης Βελισσαρίδη, της μαθήτριας που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως «πρώτη των πρώτων».

Εκτός από το ειδικό τιμητικό βραβείο η φοιτήτρια ενισχύθηκε από το Επιμελητήριο με μία επιταγή των 3.000 ευρώ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της βραδιάς, σημειώνοντας:

«Όπως κάθε χρόνο, τιμάμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που δίνουν νόημα στις αξίες και τις αρχές της επιχειρηματικότητας. Όσοι βραβεύονται σήμερα, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πατρίδας μας, μέσα σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης των ΜμΕ και τον ρόλο του Επιμελητηρίου σε αυτή την προσπάθεια.

«Το ταξίδι της επιχειρηματικότητας συνεχίζεται σήμερα σε αχαρτογράφητα νερά.

This slideshow requires JavaScript.

Και είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις επιχειρήσεις, να έχουν δίπλα τους έναν σταθερό, αξιόπιστο, χρήσιμο συνοδοιπόρο. Αυτόν τον ρόλο έχουμε αναλάβει ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου, στο κοινωνικό αποτύπωμα του, στην παροχή 42 δωρεάν ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του ενώ έκανε εστίασε και στο όραμα του για την «επόμενη μέρα» του ελληνικού επιχερείν, με πρωταγωνιστή το Ε.Ε.Α. και στην πρώτη γραμμή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην κοινωνία. Με ένα Επιμελητήριο που ενδιαφέρεται, συμμετέχει, ενώνει δυνάμεις, βοηθά όπου υπάρχει ανάγκη.

Πάντα ανεξάρτητο, αδέσμευτο, μακριά από κομματικές ταμπέλες και κάθε είδους εξαρτήσεις και σκοπιμότητες.

Η μόνη δέσμευση που έχουμε, είναι απέναντι στα μέλη μας. Και το μήνυμα που τους στέλνουμε είναι ένα: Ισχυρό με εσάς και ισχυρό για εσάς! Για αυτό και καλούμε όλα τα μέλη να συμμετάσχουν στις επιμελητηριακές εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες εβδομάδες. Για να κάνουμε το Επιμελητήριο μας πιο δυνατό», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Κατά σειρά απονεμήθηκαν τα κάτωθι βραβεία:

  • Το βραβείο στην Οικογενειακή Επιχείρηση «APHRODITE» απένειμαν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
  • Το ειδικό τιμητικό βραβείο στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League από την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου αλλά και την κατάκτηση του Youth League από την ομάδα νέων απένειμαν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Το βραβείο παρέλαβαν ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Βερνίκος και ο ποδοσφαιριστής Αντώνης Παπακανέλλος.
  • Στην κατηγορία «Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα» βραβεύτηκε το εστιατόριο «Λάμπρος». Την απονομή έκανε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς.
  • Στην κατηγορία  «Δικτύωση – Συνεργατικότητα» βραβεύτηκε η επιχείρηση «Paradox Hellas». Την απονομή έκαναν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. Νίκος Γρέντζελος.
  • Στην κατηγορία «Νέες Τεχνολογίες» βραβεύτηκε η επιχείρηση «BIBE COFFEE». Την απονομή έκαναν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. Νίκος Κογιουμτσής.
  • Στην κατηγορία «Ηλεκτρονικό Εμπόριο» βραβεύτηκε το shewears.gr. Την απονομή έκαναν η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. Δημήτρης Γαβαλάκης.
  • Στην κατηγορία «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» βραβεύτηκε η επιχείρηση Waterfresh. Την απονομή έκαναν ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και ο Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ε.Α. Παναγιώτης Παντελής.
  • Στην κατηγορία «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» βραβεύτηκε η επιχείρηση «Number 9». Την απονομή έκαναν ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. Ηλίας Μάνδρος.
  • Στην κατηγορία «Καινοτομία» βραβεύτηκε η επιχείρηση «HATZI-FILAX». Την απονομή έκαναν ο εκπρόσωπος της Νίκης, βουλευτής Νίκος Βρεττός και ο Υπεύθυνος του ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος.
  • Στην κατηγορία «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» βραβεύτηκε η επιχείρηση «DENISE ELEFTHERIOU». Την απονομή έκαναν η Υφυπουργός Ανάπτυξης  Ζωή Ράπτη και η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. Νάντια Σταυρογιάννη.
  • Το ειδικό τιμητικό βραβείο στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της Euroleague παρέλαβαν ο Γενικός Διευθυντής ομάδας Σταύρος Ντίνος και ο καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Μωραϊτης. Το βραβείο απένειμαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Εμπορικός Διευθυντής της Groupama Ευάγγελος Οικονομόπουλος.
  • Το ειδικό τιμητικό βραβείο στη Λήδα Μανθοπούλου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 100 μέτρα T38 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι απένειμαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη.
  • Το ειδικό τιμητικό βραβείο στον Απόστολο Χρήστου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 200 μέτρα ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι απένειμαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και ο Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Ε.Ε.Α.” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. Δημήτρης Βαρδακώστας.
  • Το ειδικό τιμητικό βραβείο στον Θοδωρή Τσελίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι απένειμαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας και ο Διευθυντής Πωλήσεων της Eurolife Νίκος Χουλιάρας.
  • Το ειδικό τιμητικό βραβείο στην Στρατονίκη Βελισσαρίδη που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και μπήκε πρώτη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απένειμαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α. Γιάννης Βαφειαδάκης.

Η εορταστική βραδιά έκλεισε με μία «οικογενειακή» βράβευση, καθώς η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. τίμησε για την πολύχρονη προσφορά της τη Διευθύντρια του Επιμελητηρίου, κα Κατερίνα Ράντη.

Στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας παρέστησαν, επίσης, δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, σωματείων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Κρητικός και Χρύσα Φώσκολου.

Χορηγοί: Eurolife FFH, Groupama

Χορηγοί επικοινωνίας: OPEN, Εφημερίδα Ναυτεμπορική

Υποστηρικτές επικοινωνίας: eea.gr, insurance–eea.gr



Σχολιάστε εδώ