Ο Παναθηναϊκός θέλει να “ξορκίσει” την πρώτη διαβολοβδομάδα στη Euroleague – Τι δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός θέλει να “ξορκίσει” την πρώτη διαβολοβδομάδα στη Euroleague – Τι δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν

Η «διαβολοβδομάδα» για τον πρωταθλητή Ευρώπη Παναθηναϊκό είναι σαν μια “κατάρα” και απόψε (21:30, Novasports 5), αντιμετωπίζει στη Γαλλία την «πρωτάρα» Παρί, ενώ 48 ώρες αργότερα θα βρεθεί στη Μαδρίτη για το μεγάλο ραντεβού με τη Ρεάλ και οι “Πράσινοι” θέλουν να την ξορκίσουν!

Κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Παρίσι, ο Εργκίν Αταμάν και ο Τζέριαν Γκραντ μίλησαν για τη δοκιμασία κόντρα στην “Σταχτοπούτα” της φετινής διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

«Τώρα έχουμε δύο παιχνίδια εκτός έδρας, πρέπει να σκεφτούμε πρώτα την Paris Basketball. Παίζουν για πρώτη φορά στην EuroLeague, μπορεί να έχουν χάσει δύο αγώνες, αλλά έχουν σπουδαία προοπτική. Έχασαν στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, έπαιξαν καλά με την EA7 Emporio Armani Milan. Είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έχουν τον Τι Τζέι Σορτς, που είναι το “κλειδί” της επίθεσής τους. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί πιστεύω πως στη διάρκεια της φετινής σεζόν, το εκτός έδρας παιχνίδι με την Paris Basketball θα είναι πολύ δύσκολο για όλους. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι».

Για το πόσο πιο επικίνδυνη μπορεί είναι η Paris Basketball ως “Σταχτοπούτα” στη διοργάνωση: «Όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι επικίνδυνα. Το ίδιο φυσικά ισχύει για τους αντιπάλους μας, αφού από την στιγμή που παίζουν κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR, τον Πρωταθλητή Ευρώπης είναι ξεχωριστό παιχνίδι πάντα».

Για την κατάσταση του Ομέρ Γιουρτσεβέν εν όψει του αγώνα με την Paris Basketball: «Είναι μια χαρά, χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα και μου είπε ότι ένιωθε καλά. Πιστεύω πως αν δεν νιώσει κάτι ιδιαίτερο στη σημερινή προπόνηση θα είναι κανονικά στο παιχνίδι».

Για την πρόοδο του Παναθηναϊκού AKTOR ως τώρα και την εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ: «Το κίνητρο για την EuroLeague είναι διαφορετικό. Στο Βερολίνο παίξαμε καλό μπάσκετ σε ορισμένες στιγμές, με την FC Bayern Munich παίξαμε καλά. Όσον αφορά στη Stoiximan GBL συνέβη και πέρσι σε κάποιους αγώνες. Ειδικά μετά από αγώνες της EuroLeague, βλέπετε ότι αρκετές ομάδες έχουν προβλήματα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Με τον ΠΑΟΚ δεν βρήκαμε το κίνητρο σε ένα άδειο γήπεδο. Δεν ήμασταν καλοί και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα μας επηρεάσει στην EuroLeague επειδή υπάρχει διαφορετικό κίνητρο, σε δύο μεγάλα γήπεδα και οι παίκτες μας θα νιώσουν μεγαλύτερη ευθύνη και θα έχουν κίνητρο. Μέρα με τη μέρα θα είμαστε καλύτεροι».

Γκραντ: «Πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε παιχνίδι»

Από την πλευρά του, ο Τζέριαν Γκραντ σημείωσε: «Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις. Πρέπει να είσαι έτοιμος γιατί μιλάμε για την EuroLeague. Για να συμμετέχει στη διοργάνωση η Paris Basketball σημαίνει ότι το αξίζει. Θα είμαστε έτοιμοι. Απ’ όσο έχω δει, παίζει πολύ γρήγορα, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην άμυνα για να τους αντιμετωπίσουμε. Αυτό θα κάνουμε».

Σε ερώτηση για την αγωνιστική πρόοδο του Παναθηναϊκού AKTOR, απάντησε: «Φτάνουμε σιγά σιγά εκεί που θέλουμε. Δεν είμαστε τώρα όπως θα είμαστε στο τέλος της σεζόν, αλλά βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα».


Σχολιάστε εδώ