Β. Ταλαμάγκας στο “Π”: Η Microsoft «ψήφισε» στις αμερικανικές εκλογές

Β. Ταλαμάγκας στο “Π”: Η Microsoft «ψήφισε» στις αμερικανικές εκλογές

Του
ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΛΑΜΑΓΚΑ


Η τελευταία έρευνα της κολοσσιαίας Microsoft για τις αμερικανικές εκλογές σχολιάστηκε έντονα. Σύμφωνα μ’ αυτήν, η Ρωσία έχει εντείνει την εκστρατεία παραπληροφόρησης σε βάρος της προεκλογικής εκστρατείας της αμερικανίδας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις δημοσιεύοντας ψευδή βίντεο.

Ομάδα ερευνών της Microsoft συγκέντρωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ομάδες «που συνδέονται με το Κρεμλίνο» έχουν δημοσιεύσει και αναπαράγει τις τελευταίες εβδομάδες βίντεο που έχουν στόχο να πλήξουν τη Χάρις.

Σε ένα από αυτά εμφανίζονται υποστηρικτές της υποψήφιας των Δημοκρατικών να επιτίθενται σε οπαδούς του Τραμπ, ενώ σε ένα άλλο ρωσική ομάδα χάκερς, γνωστή ως Storm-1516, πλήρωσε ηθοποιό για να εμφανιστεί ως το θύμα τροχαίου που προκάλεσε η Χάρις στο Σαν Φρανσίσκο το 2011, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μείνει παράλυτο ένα 13χρονο κορίτσι.

Μάλιστα το βίντεο αυτό αναμεταδόθηκε από τον ιστότοπο ενός Μέσου Ενημέρωσης στο Σαν Φρανσίσκο, του KBSF-TV, το οποίο δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Τα δύο αυτά βίντεο έχουν εκατομμύρια views.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Meta –στην οποία ανήκουν οι εφαρμογές Facebook, Instagram και WhatsApp– ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την πρόσβαση στις πλατφόρμες της στον ρωσικό όμιλο Μέσων Ενημέρωσης Rossiya Segodnya –στον οποίο ανήκει το Russia Today (RT)– προκειμένου να αποτρέψει «οποιαδήποτε ενέργεια ξένης παρέμβασης».

Πριν από περίπου 15 ημέρες, οι Αμερικανικές Αρχές παρουσίασαν σειρά μέτρων που είχαν στόχο κυρίως τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων ποινικές διώξεις και κυρώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις απόπειρες παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το βαθύ αμερικανικό κράτος δεν θέλει να αφήσει στην τύχη της καμιά ψήφο σε όλη την Αμερική.

Από την ώρα που ο Τραμπ έχει τον Μασκ, όλοι οι άλλοι συνασπίστηκαν με την Κάμαλα.

Τα ζητήματα είναι δύο. Αν μετά τις αμερικανικές εκλογές οι αντιπαραθέσεις θα ξεχαστούν και αν στις εκλογές θα ψηφίσουν… φανατικά και οι εταιρείες-κολοσσοί.

Υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα: Αν εκλεγεί ο Τραμπ, ποια πολιτική θα ακολουθήσει απέναντί τους;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ