Ν. Γκουλής στο “Π”: Σιωπή και περισυλλογή

Ν. Γκουλής στο “Π”: Σιωπή και περισυλλογή

Του
ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΥΛΗ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Πώς να μιλήσεις για μπάλα μπροστά στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής; Πώς να κάνεις κριτική και να ψέξεις ή να αποθεώσεις; Μικρά και ασήμαντα φαντάζουν όλα αυτά μπροστά στον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ήταν μόλις 31 χρόνων, δεν το χωρά ανθρώπου νους. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, να το μετρήσω, να πω το οτιδήποτε.

Με την Αγγλία οι διεθνείς μας έκαναν κατάθεση ψυχής. Αλλά, μπροστά στην παγωμάρα και στο σοκ της είδησης, λίγα, ελάχιστα είναι αυτά που μπορείς να αρθρώσεις. Ασφαλώς και πρέπει να συγχαρούμε τα παιδιά για τον αγώνα τους, για το «είναι» τους που έβγαλαν στο γήπεδο. Όμως, όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει πρόωρα και άδικα, ο πόνος είναι μεγάλος και αβάσταχτος.

Μακάρι η Εθνική μας να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Εύχομαι και ελπίζω ο Ιβάν, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος, να συνεχίσει να τους μπολιάζει με τις αρχές του. Αλλά αυτές οι δύσκολες στιγμές δεν σηκώνουν παρά σιωπή. Σιωπή και περισυλλογή.

Ουδείς θα ξεχάσει τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Ουδείς θα διαγράψει από τη μνήμη του το παιδί αυτό που απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και με λαχτάρα φόρεσε το εθνόσημο στο στήθος. Οι σπαρακτικές δηλώσεις των συμπαικτών του μαρτυρούν ποιος πραγματικά ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μα πάνω απ’ όλα ένας γνήσιος μαχητής και άνθρωπος.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ