ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Πέγκυ Σταθακοπούλου, Βασίλης Καλλίδης, Γωγώ Μπρέμπου, Άννα Ζηρδέλη, Μαρία Λεμονιά

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Πέγκυ Σταθακοπούλου, Βασίλης Καλλίδης, Γωγώ Μπρέμπου, Άννα Ζηρδέλη, Μαρία Λεμονιά

ΕΡΤ1

«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Πέγκυ Σταθακοπούλου, Βασίλης Καλλίδης,
Γωγώ Μπρέμπου, Άννα Ζηρδέλη, Μαρία Λεμονιά

Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024



Δευτέρα 14 Οκτωβρίου  2024, στις 14:00

 «Ελαιόλαδο Καλαμάτας, Σαν Μιχάλη Σύρου»
Καλεσμένη η Πέγκυ Σταθακοπούλου

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η γνωστή ηθοποιός, Πέγκυ Σταθακοπούλου και μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο υπέροχες συνταγές, με ελαιόλαδο Καλαμάτας και Σαν Μιχάλη Σύρου. Η Πέγκυ Σταθακοπούλου μάς μιλάει για τη συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Μάνο Κατράκη στα πρώτα της βήματα, για τον αληθινό ρόλο της ζωής της, σήμερα, ως φοιτήτρια Ιστορίας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς και για το πόσο απολαμβάνει τον εαυτό της όσο μεγαλώνει χωρίς να έχει καμία ανάγκη να αλλάξει κάτι πάνω της.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00

«Γραβιέρα Κρήτης, πατάτες Ηλείας»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Βασίλης Καλλίδης

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον αγαπημένο σεφ Βασίλη Καλλίδη. Μαζί δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα, το πρώτο με πρώτη ύλη τη γραβιέρα Κρήτης και το δεύτερο με πατάτες Ηλείας. Ο Βασίλης Καλλίδης μάς μιλάει για το πόσο τον στήριξε η οικογένειά του, όταν πήρε την απόφαση να γίνει σεφ, για το σπίτι του που είναι πάντα ανοιχτό για τραπέζια σε φίλους, για το πώς μπόρεσε ως μαθητής να βγάζει 19,8, ενώ δεν διάβαζε καθόλου, καθώς και γιατί οι πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή του ήταν στην Ιαπωνία.

 Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00

«Κρητικό παξιμάδι, γαλοτύρι Ηπείρου»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Γωγώ Μπρέμπου

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» υποδέχεται την ηθοποιό Γωγώ Μπρέμπου. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα, το πρώτο με κρητικό παξιμάδι και το δεύτερο με γαλοτύρι Ηπείρου. Η Γωγώ Μπρέμπου μάς αποκαλύπτει τον λόγο που έγινε ηθοποιός, ενώ μιλάει και για τη σχέση της με το φαγητό και για το αν μαγειρεύει στον σύντροφό της. Ακόμη, θυμάται στιγμές από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Βέγγο και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τονίζει πόσο τυχερή αισθάνεται που μπόρεσε να συναντήσει στον δρόμο της τέτοιους ηθοποιούς και πάνω απ’ όλα ανθρώπους.  

 Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00 

«Κάπαρη Τήνου, μέλι Πηλίου»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Άννα Ζηρδέλη

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η  δημοσιογράφος και ηθοποιός Άννα Ζηρδέλη, για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο γευστικότατες συνταγές, με κάπαρη Τήνου και μέλι Πηλίου. Η Άννα Ζηρδέλη μάς μιλάει για τον χώρο της τηλεόρασης, τους ρόλους μπροστά και πίσω από τις κάμερες και τις συμπεριφορές που την πλήγωσαν, αλλά και για τη στιγμή που ονειρεύεται να ζήσει δίπλα στον μπαμπά της, ως νυφούλα.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00

«Κονσερβολιά Στυλίδας, ξερά σύκα Ταξιάρχη»
Καλεσμένη η Μαρία Λεμονιά

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Λεμονιά. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν  δύο μοναδικές συνταγές, με κονσερβολιά Στυλίδας και ξερά σύκα Ταξιάρχη. Η Μαρία Λεμονιά μάς μιλάει για τη μακροβιότερη εκπομπή του ελληνικού ραδιοφώνου και τον ρόλο της ως «κακό κορίτσι», την πρώτη συνέντευξη της καριέρας της που ήταν με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και τα παιδικά της χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, απ’ όπου κατάγεται.

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

 Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ