Nations League: (4Χ4) και περιμένει την Αγγλία η Εθνική μας

Nations League: (4Χ4) και περιμένει την Αγγλία η Εθνική μας

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας  με γκολ των Μπακασέτα, Μάνταλου στο κατάμεστο από 31.000 φιλάθλους “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. 4Χ4 για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας που βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου της league B του Nations League.

Παρότι η Ιρλανδία είχε την πρώτη μέγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης με τον Φέργκιουσον στο 4΄ να αστοχεί σε τετ α τετ, η Εθνική Ομάδα κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως βρήκε απέναντι της τον Κέλεχερ, οποίος νίκησε 3 φορές τους Έλληνες παίκτες. Ο Ιρλανδός τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μασούρα από τη μεγάλη περιοχή στο 11΄, στη συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Μπακασέτα στο 20΄και στο 30΄νίκησε τον Γιαννούλη σε σουτ από πλάγια θέση.

Ο Τάσος Μπακασέτας, ο άνθρωπος που  με τα λόγια του στα αποδυτήρια του Γουέμπλεϊ άγγιξε τις ψυχές μας λέγοντας “να τιμήσουμε τον Τζορτζ όπως του αξίζει” ήταν αυτός ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στη “γαλανόλευκη” στο 48΄ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, ύστερα από συνεργασία με τον Τζόλη. Στο 69′ ήταν η σειρά του Βλαχοδήμου να γίνει πρωταγωνιστής, διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Τέιλορ από τη μεγάλη περιοχή. Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμόρφωσε στο 94′ ο Μάνταλος, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από το λάθος του Κέλχερ και πλάσαρε σε κενή εστία.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ ενώ ταυτόχρονα έπαιζε στο matrix video με ποδοσφαιρικές στιγμές του εκλιπόντος. Ως φόρο τιμής oι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και οι διαιτητές φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, οι διεθνείς χαιρέτησαν τους φιλάθλους κρατώντας τη φανέλα με το όνομα του Μπάλντοκ ενώ ταυτόχρονα όλο το γήπεδο φώναξε ρυθμικά το όνομά του.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης (82′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (72′ Ζαφείρης), Τζόλης (82′ Τσιμίκας), Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης (72′ Δουβίκας).

Ιρλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο’Σέι, Κάλεν, Νάιτ (73′ Μολούμπι), Σμόντικς (73′ Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τειλορ), Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε).

Mε πληροφορίες απο την ΕΠΟ


Σχολιάστε εδώ