Ν. Παπαναστάσης στο “Π”: Κάτω τα χέρια από τους στρατιώτες, παιδιά του λαού, που τιμούν τις ρίζες τους

Ν. Παπαναστάσης στο “Π”: Κάτω τα χέρια από τους στρατιώτες, παιδιά του λαού, που τιμούν τις ρίζες τους

Του
ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Βουλευτή ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας,
Αντισυνταγματάρχη Ειδικών Δυνάμεων ε.α.


Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του Ευρωατλαντισμού, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει καθημερινά όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποτέλεσμα αυτού είναι τόσο η στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, στο πλαίσιο της ευρύτερης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και στην Ερυθρά Θάλασσα, όσο και η στήριξη των δυνάμεων του Κιέβου στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον ενεργά στη δίνη του κυκλώνα.

Όλοι αυτοί ενοχλήθηκαν γιατί ο στρατιώτης, φορώντας τη στολή του και με το κεφάλι ψηλά, τιμώντας τις λαϊκές του ρίζες, μίλησε θαρρετά εναντίον του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε βάρος ξένων λαών. Είναι οι ίδιοι, όμως, που δεν ενοχλούνται όταν, με την ίδια στολή που φορούσε ο στρατιώτης, άλλοι στρατιωτικοί οδηγούνται στους πολέμους κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ενοχλούνται όταν έλληνες στρατιωτικοί, με σχετικά πρόσφατο νόμο, μετατίθενται και εντάσσονται στις δομές του Στρατού των ΗΠΑ με αμερικανούς διοικητές ή, το ακόμη χειρότερο, δεν ενοχλούνται με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για τη διαχείριση των κομματιασμένων κορμιών (αν προκύψουν) νέων ανθρώπων, προσωπικού των Ελληνικών ΕΔ που ήδη βρίσκονται σε αυτήν τη χώρα. Επί λέξει, «Τα υπολείμματα ή οι σοροί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που προκύπτουν από οποιοδήποτε περιστατικό ή ατύχημα παραμένουν στην κυριότητα και υπό τον έλεγχο της Ελληνικής Δημοκρατίας». Είναι πραγματικά ντροπή.

Σήμερα, η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε πολεμικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εκτός συνόρων. Ελληνική πυροβολαρχία Patriot, με πάνω από εκατό στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία. Άλλα τμήματα (αντιαρματικά), με το αντίστοιχο προσωπικό, βρίσκονται στη Βουλγαρία (ΝΑΤΟϊκή περικύκλωση της Ρωσίας). Ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα πετούν σε βαλκανικές χώρες, «ασφαλίζοντας» τους ουρανούς τους από τη ρωσική παρουσία. Τμήματα της Χερσαίας Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών ΕΔ έχουν αξιολογηθεί και έχουν ενταχθεί στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Φρεγάτες εναλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα, διασφαλίζοντας τους δρόμους κερδοφορίας εφοπλιστών και μονοπωλίων του εμπορίου. Άλλες φρεγάτες εναλλάσσονται στις επιχειρήσεις του ΟΗΕ, «UNIFIL» στα ανοιχτά του Λιβάνου και «IRINI» στη Λιβύη. Ο ελλαδικός χώρος έχει τεθεί στη διάθεση της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, για να δοκιμάζει σχέδια που στη συνέχεια εφαρμόζει στη Γάζα, στον Λίβανο ή και στο Ιράν. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι πρόσφατες άμεσες απειλές από το Ιράν και τη Ρωσία για εμπλοκή και προσβολή στόχων στην Ελλάδα, σε περίπτωση γενίκευσης των συρράξεων.

Τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου σε αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιλογές συμφωνούν. Η πολιτική τους έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο επιθετικό πολεμικό ορμητήριο. Βάζει πλέον σε άμεσο κίνδυνο τον λαό και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι τυχαίο το ότι στην επίθεση ενάντια στους στρατιώτες, με την απαίτηση για παραδειγματική τιμωρία τους, συμμετείχαν από τον ακροδεξιό Πλεύρη μέχρι τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑίο βουλευτή Πέτρο Παππά, η στάση των οποίων έσταζε χολή και δηλητήριο.

Όλοι τους είναι βαθιά γελασμένοι. Σε συνθήκες πολεμικής προετοιμασίας, δεν μπορούν να διαγράψουν τις κατακτήσεις των στρατιωτών και του λαϊκού κινήματος και να πισωγυρίσουν στις εποχές που ήταν πειθαρχικό αδίκημα για τους στρατιώτες ακόμα και το διάβασμα πολιτικών εφημερίδων.

Κάτω τα χέρια από τους στρατιώτες που εναντιώνονται με όλους τους τρόπους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει περισσότερο ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, να επιστρέψουν προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων από τις αποστολές εκτός συνόρων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ