ΚΑΙΡΟΣ: Επιστροφή στο φθινόπωρο

ΚΑΙΡΟΣ: Επιστροφή στο φθινόπωρο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σε Χαλκιδική, Ανατολική Θεσσαλία (με έμφαση στον νομό Μαγνησίας), Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά, περιοχές της Πελοποννήσου, Κυκλάδες και Βόρεια Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές, αλλά από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 – 28 βαθμούς στα δυτικά και στα ανατολικά στους 25 – 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στα 3 – 5 και στο Αιγαίο στα 6 Μποφόρ.

Η νέα εβδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί και φθινοπωρινή, με τη θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ίσως και πιο χαμηλά σε περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας, λόγω και των ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο. Τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχει ψύχρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα. Λίγες, πρόσκαιρες, τοπικές ασθενείς βροχές στα ορεινά – ημιορεινά της Εύβοιας και σε Σποράδες, Βοιωτία, βόρεια ορεινή Αττική, ορεινά Κρήτης και Πελοποννήσου. Οι άνεμοι βοριάδες, στα 3 – 5 Μποφόρ στα πελάγη και στο Αιγαίο ενισχυμένοι στα 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 – 27 και τοπικά στους 28 βαθμούς, κυρίως στα πιο δυτικά τμήματα. Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην ανατολική κυρίως χώρα.

ΤΡΙΤΗ: Συνεχίζονται οι καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και τους βοριάδες να είναι θυελλώδεις στο Αιγαίο, αγγίζοντας τοπικά τα 7 – 8 Μποφόρ. Πρόσκαιρες, τοπικές ασθενείς βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, με έμφαση στα ορεινά – ημιορεινά, στα ορεινά της Κρήτης και της Ρόδου. Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην ανατολική κυρίως χώρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Καλός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες, τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής προσήνεμης χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι βοριάδες, ενισχυμένοι στο Αιγαίο στα 5 – 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ: Λίγες, πρόσκαιρες, τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στις ανατολικές προσήνεμες, κυρίως, περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 – 26 βαθμούς και στα δυτικά ηπειρωτικά στους 27 – 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο, όπου θα φτάσουν στα 5 – 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας φαίνεται να πηγαίνουμε με αντικυκλωνικές συνθήκες, με αποτέλεσμα την α πουσία βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας, παρόλο που θερμοκρασιακά θα βρισκόμαστε σε φθινοπωρινά επίπεδα και οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο.

Υπάρχουν ενδείξεις για πιο αξιόλογες βροχοπτώσεις στα μέσα του τρίτου δεκαήμερου του Οκτωβρίου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Pixabay


Σχολιάστε εδώ