Nations League Γιοβάνοβιτς: Η νίκη στην Αγγλία έκανε τον κόσμο περήφανο

Η Εθνική Ελλάδας θα υποδεχθεί την Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» (13/10, 21:45), με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μιλάει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού:

«Σας είχα πει και στην παρουσίαση. Δεν είχα εμπειρία στις Εθνικές πριν. Το σκεπτικό μου είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα και το προφίλ που να μας ταιριάζει στη νοοτροπία και τα χαρακτηριστικά μας. Δεν είναι σίγουρα εύκολο. Είναι τα πρώτα παιχνίδια που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι. Η βελτίωση πιθανώς να γίνεται μόνο μέσα από τα παιχνίδια. Ήταν πολύ καλύτερο το ματς στην Αγγλία από τα προηγούμενα. Ανάλογα με τον αντίπαλο το προσεγγίσαμε το παιχνίδι για να νικήσουμε. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Ήταν εξαιρετική εμφάνιση απ’ όλους τους παίκτες. Αυτό φαινότανε και όταν τα πράγματα πηγαίνανε καλά και όταν είχαμε πίεση. Είναι κάτι που αρέσει σε όλους και μας εκφράζει. Να το κρατήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο.

Για το ματς με την Ιρλανδία: «Η Ιρλανδία είναι πολύ σοβαρή ομάδα. Μία ομάδα που έχει αυτό το εθνικό συναίσθημα. Είναι ομάδα που αγωνίζεται και προσπαθεί στα 90 λεπτά. Το 1ο παιχνίδι που νικήσαμε κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Έρχεται εδώ με πολύ καλύτερη ψυχολογία. Να έχουμε σεβασμό. Πρέπει να είμαστε αγωνιστικά το ίδιο καλοί. Πρέπει να έχουμε στάνταρ απόδοση καλή για να έχουμε και καλά αποτελέσματα. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια. Θεωρώ πώς και το αυριανό παιχνίδι με την Ιρλανδία είναι πολύ απαιτητικό».

«Για το άθλημα που στην Ελλάδα είναι το πιο αγαπημένο. Είναι η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε και των ευθυνών μας που πρέπει να αναλάβουμε. Αυτή η νίκη μας βάζει σε άλλη διαδικασία. Τη νίκη αυτή τη θέλαμε. Τώρα έχουμε μία ωραία πρόκληση γιατί πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προεκτάσεις της νίκης αυτής. Δεν ξέρω. Δεν σκέφτομαι την προσαρμογή μου. Έχω πολύ μεγάλες ευθύνες για ότι έχω αναλάβει. Ο ρόλος μου με τα παιδιά είναι να προσπαθήσουμε και να δείξουμε πώς είμαστε άξιοι της θέσης που κατέχουμε».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο sport-fm.gr



Σχολιάστε εδώ